22 Ekim 2012 Pazartesi

CEVİZLİ ÇÖREK

Ceviz hem tatlılara hem de çöreklere güzel yakışıyor. Bu sefer uzun çörekler yapmak yerine, pişmeden önce kesip porsiyonluk çörekler yaptım. Bence bu şekliyle servisi daha rahat oluyor.




MALZEMELER

* 3 su bardağı un
* Bir buçuk su bardağı ılık su ( yaklaşık )
* Yarım paket yaş maya
* 1 tatlı kaşığı tuz

İÇİ İÇİN

* 1.5 su bardağı çekilmiş ceviz
* 1 kahve fincanı sıvı yağ

ÜZERİ İÇİN

* 1 - 2  tatlı kaşığı yoğurt

HAZIRLANIŞI

* Unu ve tuzu hamuru yoğuracağımız kaba alıp ortasını açıyoruz ve mayayı koyuyoruz.

* Ilık suyu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Unun kalitesi vb.. gibi etkenler su miktarında değişikliğe sebep olabiliyor. Ben 1.5 su bardağı kullandım ama bu miktar az da olsa artıp azalabilir, bu yüzden suyun 1 bardağını ilave ettikten sonra azar azar ilave edilmesi gerekiyor.

* Yaklaşık 10-15 dk. hamuru yoğuruyoruz. Hamur ne kadar uzun yoğrulursa o kadar güzel olur.

* Ben bu çöreği yaparken vakit kısıtlı olduğu için 15 dk. kadar ılık bir yerde dinlendirdim. Vaktiniz varsa yarım saat de bekletebilirsiniz.

* 15 dk. sonra hamur 3 e ayrılır ve yumaklanır.

* Her bir yumak unlu zeminde tabak büyüklüğünde açılır ve iç malzemesi koyulur. İç her tarafına yayılıp rulo yapılır. Sonra bu rulo iki tarafından içe doğru toparlanarak düzeltilir.

* Ve daha sonra 4 parçaya kesilir ve resimdeki gibi üzerine hafifçe bastırılıp katı yağ ile yağlanmış tepsiye dizilir.

* Üzerine yoğurt sürülür ve ılık fırında 20 dk. daha mayalanması beklenir.

* Yaklaşık 200 derece fırında 20-25 dk. pişirilir ve ılık olarak servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...