12 Kasım 2012 Pazartesi

DOMATES ÇORBASI


Domates çorbası pek denediğim bir tarif değildi. Nasıl yapılır onu da bilmezdim. Ama "cafe fernando"nun,  yaparken de inanılmaz zevk aldığım makarna sosunu hazırlarken, domateslerin arta kalan sularını nasıl değerlendiririm diye düşünürken aklıma ilk gelen şey domates çorbası oldu.

Ve çorba güzel olunca defalarca yapıp yedik ama favori çorbam her zaman olduğu gibi yoğurt çorbasıdır ve tahtını hiçbir çorbaya kaptırmaz kolay kolay :)

Bu tarif özellikle öğrenci evinde kalıp da hazır çorbaya mahkum olanlara faydalı olur diye düşündüm ve öğrenci tarifleri başlığında bulunsun istedim. Sonraki zamanlarda öğrenciler için başka ev çorbaları da yayınlamak istiyorum. Aslında ev yapımı çorba hazırlamak çok da zor değil.




Domates Çorbası

MALZEMELER




* 1 çorba kaşığı tereyağ (yoksa margarin de olur)


* 1 çorba kaşığı sıvı yağ

* 1 tepeleme çorba kaşığı un

* 1-2 çay kaşığı tuz

* Çay kaşığının ucu ile karabiber

* 1 su bardağı rendelenmiş domates

* 3 buçuk su bardağı sıcak su

Evde Domates Çorbası Nasıl Yapılır

HAZIRLANIŞI

* Öncelikle domatesler rendelenir ve bir su bardağına alınır. Sıcak su da hazır bekletilir.


* Bir tencereye tereyağ ve sıvı yağ koyulup eritilir. Ve un ilave edilerek orta ateşte sürekli karıştırarak kavrulur.


* Bu aşama çok önemli. Çünkü unun çiğ kalmaması kavrulması gerekiyor ama kesinlikle yakılmaması da gerekiyor. Rengi sarıdan sütlü kahverengi ye dönüştüğü zaman olmuş demektir zaten kokusundan da belli oluyor. Bu süre, yani unu tencereye koyduktan sonra kavrulma süresi yaklaşık 3 dk.dır.

* Hemen domates rendesi ve sıcak su ilave edilir. Suyu ilk etapta 3 bardak koyabilirsiniz. Kıvamı koyu ise yarım bardak sıcak suyu da ilave edin. Tuzunu, karabiberini de ekleyip kaynayana kadar sürekli karıştırın.


* 9-10 dk. kaynadıktan sonra altını kapatın ve pürüzsüz bir çorba için tel süzgeçten süzün (Tel süzgeç yoksa en başta domatesler rendelenince plastik süzgeçten de süzülüp kullanılabilir)

* Üzerine kaşar peyniri rendeleyip sıcak sıcak servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.