14 Kasım 2012 Çarşamba

ÜZÜMLÜ KEK


MALZEMELER

* 4 adet yumurta
* 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker 
* 1 paket vanilya
* Bir fiske tuz
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 kahve fincanı iri kıyılmış ceviz 
* 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm 
*1 çay kaşığı tarçın
* 1 paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un ( yaklaşık 1.5 su bardağı ) 

HAZIRLANIŞI

* Un, tarçın ve kabartma tozu beraberce bir kaba elenir ( Bu sırada üzümleri süzgece koyarsanız onlarda una bulanmış olur ) 

* Yumurta, şeker, vanilya ve tuz mikser ile yaklaşık 5 dk. çırpılır. 

* Sıvı yağ, un kabartma tozu ve tarçın karışımı da eklenir. Ve un, yumurtalı karışıma yedirilene kadar kısa bir süre daha karıştırılır. Burada unun ölçüsü göz kararıdır. 1.5 su bardağı yazdım ama kullandığınız yumurtanın büyüklüğü, unun kalitesi gibi faktörler unun ölçüsünde az miktar farklılık oluşturabilir. 

* Daha sonra üzüm ve ceviz eklenip bir spatula veya kaşıkla karıştırılıp, daha önce katı yağ ile yağlayıp unladığınız kalıba dökülür. 

* Önceden ısıtılmış fırında ( yaklaşık 150 derece )  40 dk. kadar pişirilir. 


1 yorum:

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.