31 Ağustos 2012 Cuma

HAŞHAŞLI ÇÖREK



Blog için tarif yazmak zor işmiş. Genelde klasik bir çörek yaparken ne suyu ölçeriz ne haşhaşı ne yağı. Ama bloga yazarken ( özellikle de yeni mutfağa girenleri düşününce ) suyun bile miktarını not ediyorsunuz :)

Bu çörek aslında mutfak kimyasının ilk tarifi olacaktı. Ama diğer denemelerim beni tam tatmin etmeyince 3 kez yaptım ve 3.sü  blogda yayınlanmaya hak kazandı :) ama blogun ilk tarifi olma şerefini de patlıcan salatasına kaptırdı :)

Çöreklerin içinde haşhaşlı çöreğin yeri bambaşka bana göre. Hem kahvaltılar için hem de misafirlerimiz için yapabileceğimiz güzel bir tarif.

Çörek yaparken dikkat edilecek en önemli şeylerin başında kullandığımız unun kalitesi geliyor. Aynı tarif farklı  kalitede unlar ile yapıldığında netice çok farklı olabiliyor. Emeğimizin karşılığını alabilmek için kalitesinden emin olduğumuz ürünler kullanmakta yarar var.

Uzman ev hanımları için çörek yaparken kullanılan suyun, tuzun ölçüsü göz kararıdır ama ilk defa yapmak isteyenler için  mümkün olduğu kadar ölçüleri not ettim. Ama yinede yukarıda yazdığım gibi, unun kalitesi vs... gibi faktörler kullanacağımız suyun ölçülerini değiştirebilir.


28 Ağustos 2012 Salı

PATLICAN SALATASI

Patlıcan salatası yaz günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Yoğurtla yapılanı da çok güzel oluyor ama patlıcan salatası deyince benim ilk aklıma gelen kuru soğan ve domatesle yapılanı. Közleme işini ocak batmasın diye fırında yapmak da mümkün ama ben birkaç defa denedim kesinlikle ocakta közlenen daha güzel oluyor. ( Hem kokusu hem de tadı )