10 Ocak 2013 Perşembe

FIRINDA PEYNİRLİ YUMURTALI EKMEK


Bu tarif hem pratik hem de lezzetli. Sabah kahvaltısı için ya da ani misafirler için çok ideal. Ama mutfak kimyasında yer almasının ilk sebebi öğrenciler.

Özellikle hafta sonu öğrenci evi kahvaltıları için yapılabilir. Evde kalan bayat ekmekler de bu şekilde değerlenmiş olur.

Her türlü ekmek ile yapılabilir. İster hazır dilimli ekmek kullanın ister evdeki ekmeği dilimleyerek yapın. Ben dilimli çavdar ekmeği kullandım.

Bu tarifin en sade hali bu şekilde yapılıyor. Başka malzemeler ekleyerek daha zengin hale getirilebilir. Farklı şekilde hazırlanan ekmekleri daha sonra paylaşmak niyeti ile  tarfie geçelim.




MALZEMELER

* 4 adet yumurta

* Yaklaşık 200-250 gr. beyaz peynir
* 2 çorba kaşığı sıvı yağ
* Ekmek

HAZIRLANIŞI

* Ekmekler dilimlenip büyük boy fırın tepsisine yerleştirilir. Yukarıdaki malzeme büyük boy fırın tepsisindeki ekmeklere tam geliyor.


* Ekmeklerde boşluklar varsa buralar ekmek içi ile doldurulursa iyi olur bu sayede peynirli yumurtalı karışım alta akmaz.

* Peynir geniş bir kapta çatal ile ezilir. Yumurtalar kırılıp karıştırılır. Sıvı yağ eklenir ( şart değil ama eklenirse daha lezzetli oluyor )

* Üst malzemenin kıvamı yumurtanın büyüklüğüne göre değişeceği için ayarlama biraz da göz kararı yapılır. Malzeme ekmeğin üzerine sürüldüğü zaman aşağıya çok akmayacak şekilde olmalı.


* Bir çorba kaşığı ile eşit şekilde ekmeklerin üzerine sürülür.


* Sadece üstü yanan 250 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 20-25 dk. pişirilir. Eğer fırının ızgara modunu kullanırsanız pişirme süresi çok daha kısa olacaktır.


6 yorum:

  1. Sevgili Mutfak kimyası blogunu inceleme sansı buldum ellerine sağlık birbirinde güzel tarifle yayınlamışsın ellerin dert görmesin.sevgili Mutfak kimyası senin blogunu nasıl takip edceğim ama bulamadım bana yardımcı olurmusun? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoşgeldiniz. Nasıl takip etmek derken neyi kastettiniz anlamadım?

      Sil
  2. SEVGİLİ KARDEŞİM BLOGUNA NASIL KATILABİLİRİM DİYE SORMUŞTUM .ÇÜNKÜ NASIL DAHİL OLACAGIMI BULAMIYORUM:)

    YanıtlaSil
  3. Evet şu anda bloga katılım için gereken düzenleme yapılmadı. Zaman içerisinde belki olabilir.

    YanıtlaSil
  4. Yerlesim bolumunden abonelik icin link vwr onu ekleyebilirsiniz. Gadget eklede idi sanirim.

    YanıtlaSil
  5. Nasıl canımı çektiridn sabah kalkınca yapmalıyım hemen..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.