27 Şubat 2013 Çarşamba

ASKER PASTASI


 İnternetteki asker pastası örneklerinin çoğu şeker hamuru ile hazırlanmış. Ben bunu şeker hamursuz nasıl yaparım diye düşündüm. Asker pastalarında genelde yeşil  ve kahverengi tonları kullanılıyor. Kahverengi için çikolata yeşil için de fıstık kullanarak doğal bir pasta oluşturulabilir diyerek girdim mutfağa...




MALZEMELER

Kek:


* 4 adet yumurta

* 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
* 1 paket vanilya
* Bir fiske tuz
* Kabartma tozu ( 1 paketten 1 çay kaşığı ayırıp kalanın tamamını kullandım )
* 1 su bardağı un

Krema:

* 2 su bardağı süt

* 4 çorba kaşığı toz şeker
* 2 tepeleme yemek kaşığı un ( yarım su bardağı )

Islamak İçin:

* 1.5 su bardağı kaynamış soğumuş su ( 300gr. )

* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 çorba kaşığı limon suyu

Üzeri İçin :

* 80 gr. bitter çikolata ve 4 çorba kaşığı süt

* 30 - 40 gr. sütlü çikolata ve 2 çorba kaşığı süt
* Çekilmiş yeşil fıstık ( aktarlarda var. marketlerde baharat reyonlarında da satılıyor )

HAZIRLANIŞI

* Yumurtalar şeker, vanilya, tuz ekleyerek 5-6 dk. mikser ile çırpılır. Bir kaba beraber elenmiş un ve kabartma tozu karışımı da yumurtalı karışıma eklenerek tekrar karıştırılır.


* Bir borcamın sadece dip kısmına yağlı pişirme kağıdı serilir. Kesinlikle yanlarına çıkmamalı kağıt. Kekin düzgün kabarmasını engeller ve şeklinin bozulmasına neden olur. Benim kullandığım borcamın ölçüleri şu şekilde: Dip kısmı 16 cm. Ağız kısmı 21 cm. Yükseklik 8 cm.

* Kek harcı borcama dökülür ve önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında yaklaşık 45 dk. pişirilir. Pişen kek fırın kapatıldıktan sonra 10 dk daha içinde bekletilir.


* Kek pişerken kreması hazırlanır. Şeker ve un bir tencerede karıştırılıp yavaş yavaş süt ilave edilir. Ocakta sürekli karıştırılarak pişirilir ve soğutulup mikser ile çırpılır.

* Soğuyan kek ortadan ikiye kesilir ve su, şeker ve limon suyu karışımının yarısı ile ilk parça ıslanır.

* Daha sonra kremanın tamamı ilk katmana dökülür ve kekin diğer parçası üzerine kapatılır. Kalan karışım ile de en üst kısım ıslanır.



* Kek buzdolabına kaldırılır.

* Bitter çikolata ve 4 çorba kaşığı süt benmari usulü eritilir. Ayrı bir kapta sütlü çikolata ve 2 çorba kaşığı süt de aynı şekilde eritilir. Ve ara ara karıştırılarak biraz soğuması ve yoğunluk kazanması sağlanır.

* Kekin üzerine dökülecek çikolatanın kıvamı önemli. Cıvık olmamalı, çünkü döktüğünüz anda büyük bir kısmı aşağı kayar. Aşırı sert de olmamalı bu sefer de döktüğünüz yerde kalır pasta yüzeyini kaplamaz. Bir miktar akıcı olmalı, birazı yine aşağı kayacaktır ama çoğu pastanın üzerinde duracaktır.

* İstenilen kıvama gelen çikolatalar arzu edilen şekilde pasta üzerine kaplanır. Kalan boşluk ise fıstık ile doldurulur.


* Aradaki sınır bölgeleri için üzümlü draje ve yumuşak şekerlerden kullanabilirsiniz. Buzdolabında en az 4 saat mümkünse 1 gece dinlendirilir. İstediğiniz notu küçük renkli kağıtlara yazarak bir kürdan ile pastaya yerleştirebilirsiniz.




3 yorum:

  1. o beyazlar kamuflajı bozuyor...

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık çok güzel bir çalışma. üstteki beyaz şekerlemeler yerine kahverengi olanla da tamamlanabilirdi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu eleştiriyi yakınlarımdan da almıştım. Yeni bir asker pastası çalışmam daha oldu. Vakit bulunca onu da yayınlayacağım inşallah. Onda da beyaz renk taş şekerleme kullandım. Ama buradaki kadar aykırı durmadı. 3. bir çalışma olursa artık beyaz taşı sokmamak lazım süsleme işine :)

      Sil

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.