1 Şubat 2013 Cuma

MISIR GEVREKLİ KURABİYE


Yemek istediğiniz şöyle ağızda dağılan yumuşacık bir kurabiye değil de, biraz sert ve çıtır çıtır, biraz da aromalar ile zenginleştirilmiş bir kurabiye ise bu tarif denenecekler arasına mutlaka girmeli. Çikolata vişneye çok yakıştığı gibi portakal ile de müthiş oluyor. Bu ölçülerden yaklaşık 30 adet kurabiye çıkıyor.




MALZEMELER

* 60 gr. tereyağ
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 adet yumurta
* 1 yemek kaşığı yoğurt
* 1 kahve fincanı damla çikolata
* 3 kahve fincanı mısır gevreği
* Yarım portakal kabuğu rendesi
* 1 paket vanilya
* Bir fiske tuz
* 2 çay kaşığı kabartma tozu
* Aldığı kadar un ( yaklaşık 3 su bardağı kadar )

HAZIRLANIŞI

* Oda sıcaklığında tereyağ, sıvı yağ, şeker, yumurta, yoğurt, vanilya, tuz, portakal kabuğu rendesi geniş bir kaba alınır ve iyice birbirine yedirilir.

* Çikolata ve mısır gevreği eklenir. Ardından un ve kabartma tozu ilavesi yapılıp yoğrulur. Bu aşamada unu birden katmayın. Önce 2 su bardağı katın ve yoğurmaya başlayın. Gerisini azar azar ilave edin.


* Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Şekil verilip tepsiye dizilir.

* Önceden ısıtılmış 150 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Bu sırada dikkatli olmakta fayda var. Kurabiyelerin altı daha çabuk kızarıyor.

* Yukarıda da dediğim gibi bu kurabiye yumuşak değil sert bir kurabiye oluyor. Yerken insanın aklına biskotti geliyor :)



1 yorum:

  1. Kurabiyelerin nefis görünüyor,uzuuun zaman oldu böyle kurabiyeler yapmayalı,evdekilerde de bu yönde bir talep ve şahsıma baskı var :)ya nasip...
    ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.