30 Mart 2013 Cumartesi

BENMARİ USULÜ ÇİKOLATA ERİTME


Benmari usulü, direk ateşe temas etmemesi gereken yiyecekleri eritme veya ısıtma işlemidir. En çok da çikolata eritirken başvurduğumuz bir yöntemdir.




Çikolata Nasıl Eritilir
  • Öncelikle  büyük bir cezveye yarısından biraz az su dolduruyoruz.
  • Daha sonra kuru bir kaseye (mümkünse cam) çikolataları parçalayarak koyuyoruz.
  • Kaseyi cezvenin üzerine oturtup küçük ocağı yakıyoruz.
  • Kaynadıktan bir süre sonra çikolatalar erimeye başlıyor. 
  • Çikolatalar tamamen eridikten sonra altını kapatıyoruz                      

Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Eriteceğimiz malzeme çoksa cezve yerine tencere kullanabiliriz
  • Çikolata eritilirken kaynayan su, çikolatayı koyduğumuz kaseye sıçramamalı
  • Cezveye veya tencereye koyduğumuz su kaseye değmemeli, kaynarken de değmeyecek şekilde miktarı ayarlanmalı. 

Çikolatanın rengi farklı çıktı resimlerde. Işık ile alakalı bir durum. En üstteki resim çok ışıklı bir ortamda çekildi. Kullandığım çikolata  bitter. Benmari usulü ile çikolata eritirken nedenini bilmiyorum ama bitter çikolata, sütlü çikolataya göre daha güzel sonuç veriyor. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.