10 Mayıs 2013 Cuma

TATLI KURABİYE


Süslemesi ile dikkat çeken bu kurabiyeyi arkadaşımdan öğrendim. Malzemelerini biraz kafama göre değiştirdim.

Bu ölçülerden oldukça çok kurabiye çıkıyor. Eğer bir kermes veya çok kalabalık bir organizasyon için yapmayacaksanız yarı ölçü yapmanızı tavsiye ederim. Ölçüleri yarıya indirmek kolay sadece yumurtayı bölmek zor. Yarı ölçü yapmak isteyenler küçük boy bir yumurta kullanabilir.




MALZEMELER ( 49-50 tane )

* 250 gr. tereyağ veya margarin
* 2 kahve fincanı pudra şekeri
* 1 kahve fincanı sıvı yağ
* 1 adet yumurta
* 1 paket vanilya
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* Aldığı kadar un ( yaklaşık olarak 4.5 - 5 su bardağı )
* Süslemek için tarçın

HAZIRLANIŞI

* Oda sıcaklığındaki tereyağ geniş bir kaba alınır. Pudra şekeri, sıvı yağ, yumurta ve vanilya ilave edilip el ile iyice karıştırılır.

* Daha sonra un ve kabartma tozu ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Önce 3 bardak unu katın. Gerisini yavaş yavaş ilave ederseniz kıvamı tutturmak kolay olur. Benim 5 su bardağı undan 1 çorba kaşığı kadarı arttı.

* El ile şekil verilip fırın tepsisine dizilir. Ve resimde görüldüğü gibi küçük bir meyve bıçağı tarçına batırılarak süslenir.

* Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.

4 yorum:

  1. Şekline bayıldımmmm:)
    Ellerine sağlık canım,keşke mümkün olsada alsam birkaç tane:)

    YanıtlaSil
  2. Kafes kafes pek hoş olmuş. Ellerine emeklerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Kurabiyeler çok şık olmuşlar,
    ellerine sağlık,afiyetler olsun,sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. ellerinize emeğinize sağlık.afiyetler olsun.sevgiler

    YanıtlaSil

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...