10 Haziran 2013 Pazartesi

ETLİ KABAK DOLMASI



Kabak dolması, yapımı kolay ve zevkli bir yemek. Bana göre kabakların dış kısmı mutlaka tırtıklı durmalı. Dış yüzeyi dümdüz bir kabak dolması düşünemiyorum : ) Benim kullandığım iç biraz arttı. Ben de 3 tane kuru biber doldurdum. Eğer bu şekilde yapmayacaksanız tarifteki kabak sayısını bir tane artırın. Veya artan içi üzerine top top köfte gibi de yapabilirsiniz. 



MALZEMELER

* 4 adet kabak (720 gr.)
* 1 adet kuru soğan
* Bir tutam maydanoz
* Bir tutam dereotu
* 250-260 gr. orta yağlı kıyma
* 1 tatlı kaşığı dolusu salça
* 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ (kıymanın yağ oranına göre ölçüsü değişebilir)
* 1 çorba kaşığı pirinç
* Çok az kimyon
* Karabiber ve tuz

HAZIRLANIŞI

* Öncelikle kabakların baş ve alt kısmı kesilir. Kabak soyacağının tırtıklı tarafı ile kazınır ve yıkanır.


* Her bir kabak 3 parçaya bölünür ve alt tarafı delinmeden içleri oyulur. 

* Soğan, maydanoz ve dereotu ince bir şekilde doğranır. Üzerine kıyma, salça, sıvı yağ, pirinç, tuz ve baharatlar ilave edilir. 


* Hazırlanan iç ile kabaklar doldurulur ve tencereye dizilir. Kaynarken içine girmeyecek şekilde suyu koyulur ve kısık ateşte pişene kadar kaynatılır. Gerekirse azar azar su ilavesi yapılır. 


 * Bu da artan içle doldurduğum biberler


* Servis yaparken üzerine dereotu ve yoğurt da dökebilirsiniz. Afiyet olsun.


1 yorum:

  1. Gece yarısı görmem kötü olsu kesin rüyama girecek bu dolma:)
    Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.