27 Temmuz 2013 Cumartesi

FINDIKLI HURMA VE KAYISI


İftar sofralarının vazgeçilmezi hurmayı bu şekilde şık bir sunum ile sofraya koyabilirsiniz.

Ayrıca ramazan dışında da çocuklarınız için sağlıklı ve doğal atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz bu yöntemle. İncir, kayısı, fıstık, ceviz gibi değişik malzemeler kullanarak farklı tatlar oluşturabilirsiniz.

MALZEMELER

* Hurma

* Kuru kayısı
* Fındık

HAZIRLANIŞI

* Hurma ve kayısılar soğuk su ile yıkanıp hemen kağıt havlu serilmiş bir tabağa alınır.  Biraz bekleyince, yeni kağıt havlu serili bir tabağa daha alınır ki suyu tamamen çekilsin.


* Daha sonra hurmanın çekirdekleri, bir meyve bıçağı yardımıyla çıkarılır. Kayısıların arası da açılır.

* İçlerine istediğiniz miktarda fındık koyulur ve tabağa bir hurma bir kayısı olacak şekilde dizilir.


2 yorum:

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.