24 Temmuz 2013 Çarşamba

URFA KAZAN KEBABI


Davet sofraları için ne yapsam diye düşünüyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz.

Bu tarifi hem kızartarak hem de kızartmadan denedim. Kızartıp yapılan çok daha yumuşak ve lezzetli oluyor.

Urfa' da ise dilimlenen patlıcanlar, köfte ve domates dilimleri ile bir tepsiye dizildikten sonra fırınlarda pişiriliyormuş. Ben tarifi bu şekli ile cahidejibek.com da görmüştüm.



MALZEMELER

*  6 adet patlıcan (700-800 gr.)
* 300 gr. yağlı dana kıyma
* 1 adet orta boy kuru soğan
* Bir tutam maydanoz
* 3 çorba kaşığı galeta unu
* 2 çay kaşığı tuz
* Yarım çay kaşığı kimyon
* Çay kaşığının ucu ile karabiber
* 6 tane köy biberi
* 1 adet domates

* 1.5 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı salça
* Yarım çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

* Patlıcanlar alacalı bir şekilde soyulur. Ve 2 şer santim aralıklar ile kesilir fakat tam ayrılmaz. Dip kısımları bütün olarak kalmalı. Tuzlu suda 10-15 dk. bekletilir. Ya da sadece üzerine tuz döküp de bekletebilirsiniz. Daha sonra nazikçe yıkanıp kurulanır. Kesilmiş olan kısımların kopmaması için dikkat etmek gerekiyor.

* Sıvı yağda, yine kesilmiş kısımların kopmaması için özen göstererek kızartılır. Kağıt havlu serilmiş bir tabağa alınır.

* Mutfak robotunda soğan ve maydanoz kıyılır. Galeta unu, kıyma, tuz, kimyon ve karabiber ilave edilerek iyice karıştırılır. Ve minik köfteler hazırlanır.

* Hazırlanan köfteler kızarmış patlıcanların arasına yerleştirilir. Resimde de görüldüğü gibi köfteler baya çok oldu aralarda. Aralarda daha az köfte olsun isterseniz patlıcan sayısını bir tane artırabilirsiniz.


* Daha sonra aralarına biberler bütün olarak koyulur. Domates ise altı parçaya kesilir ve aralara yerleştirilir.

* Bir cezvede su, salça ve tuz kaynatılır. Borcamdaki patlıcanların üzerine dökülür. Borcamın üzeri alüminyum folyo ile örtülür ve 250 derecelik fırında yaklaşık bir saat pişirilir. Son 10-15 dk. sı üzerindeki folyo alınarak üzerinin hafif kızarması sağlanır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...