27 Aralık 2013 Cuma

TAVA BÖREĞİ - PRATİK GÖZLEME


Bu tarife tava böreği derim hep ama gözlemeye daha çok benziyor sanki. Başlığa her iki ismi de yazdım bu yüzden.

Gözleme için hamur yoğuracak ve açacak zamanınız yoksa, ya da canınız börek istediği bir zamanda elektrikler kesilmişse bu tarif imdada yetişiyor.

Eğer öğrenci evinde kalıyorsanız, hafta sonu kahvaltı sofrası için yapılabilecek çok pratik bir börek.

İçi için ben peynir kullandım ama başka bir içle de yapılabilir. Hatta iç malzemesi kullanmadan yapıp piştikten sonra arasına krem peynir vs de sürülebilir.




Pratik Gözleme (8 adet)

MALZEMELER


* 2 adet yufka - 290 gr (1 kg.ağırlığındaki 7 adet yufkadan 2 sini kullandım)


* 1 adet yumurta
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 5 yemek kaşığı sıvı yağ

* İçi için beyaz peynir ve maydanoz
* Üzeri için tereyağ

Pratik Gözleme - Tava Böreği Nasıl Yapılır

HAZIRLANIŞI


* Öncelikle bir kapta yumurta, yoğurt ve sıvı yağ çırpılır.


* Yufkanın biri tezgah üzerine yayılır ve her tarafına fırça yardımı ile yumurtalı karışım sürülür(burada şuna dikkat etmek gerekiyor; yufkanın büyüklüğüne ve kuruluk derecesine göre bu karışımın miktarında değişiklik yapmak gerekebilir)

* Daha sonra iç malzemesi yayılır.


* Resimlerde görüldüğü gibi önce iki taraftan içe doğru katlanır ve o kısımlara da yumurtalı karışım sürülür. Ve tekrar diğer taraflardan içe doğru katlanır. Ve 4 parçaya bölünür.

* Diğer yufka da bu şekilde hazırlanır. Toplam sekiz adet börek olacak.

* Teflon tavada, orta ateşte her iki tarafı pişirilir. Tavadan alır almaz tereyağ sürülür ve çay yanında servis yapılır.


1 yorum:

  1. Tava böreği zaten en az 3 yufkayla oluyor. Gözleme bu ve canım çekti :))
    Ellerine emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.