28 Ağustos 2013 Çarşamba
SULU KÖFTE
Çok fazla sulu köfte çeşidi var. Patatesli, bulgurlu, terbiyeli, ekşili, havuçlu...
Bu tarif sade sulu köfte. Bence gayet güzel oldu. Misafir sofraları için de yapılabilecek bir yemek.
25 Ağustos 2013 Pazar
DONMUŞ (KRİSTALİZE OLMUŞ) BAL ESKİ HALİNE NASIL GELİR
22 Ağustos 2013 Perşembe
KÜRDAN KEBABI
Her ne kadar islim kebabı diye de bilinse, ben bu yemeğe kürdan kebabı ismini daha çok yakıştırırım.
Kızartma aşaması biraz zahmetli. Ama iç ve patlıcanlar hazır olduktan sonra şekil verme aşaması çok zevkli.
Genelde köfte ile yapılır ama ben kesinlikle kuşbaşı ile hazırlanan içi daha çok yakıştırıyorum bu kebaba.
Davet sofraları için yapılabilecek güzel bir tarif.
14 Ağustos 2013 Çarşamba
KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE
Görüntüsüne bayılıyorum bu kurabiyenin. Yapımı da zahmetli değil.
Bir çok yerde var bu kurabiyelerin tarifi. Kiminin içinde çikolata var. Hamurunun kıvamı cıvık olmalı diye yazıyor kiminde. En az şu kadar dolapta dinlenmeli hamur deniyor vs...vs...
Ben bazen girerim mutfağa. Kuralları atarım bi köşeye kafama göre şunu bunu katarım. Bazen tutar tarifim bazen de sonuç vahim olur : )
Ama bu kurabiye tuttu. Tamamen doğaçlama bir tarif. Hamurun kıvamı bildiğimiz kurabiye hamuru kıvamında.
Bu kurabiyeler içi yumuşacık kek kıvamında falan olmuyor. Bildiğimiz kurabiye gibi. Ama ileride, çokça püf noktası olan, içi yumuşak kıvamlı çatlak kurabiyeyi de denemek gibi bir niyetim var.
Bunlar çatlamayacak diye telaş da yaşadım ama her seferinde çatladılar : )
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)