18 Şubat 2014 Salı

KÜTÜK PASTA


Yapması biraz el oyalayan ama keyifli bir tasarım kütük pasta. Normalde hazır puding pek kullanmam ama bu pasta için muzlu puding tam ideal. Gerek rengi gerekse aroması  (normalde muz aromalı şeyleri tercih etmesem de) yakışıyor kütük pastaya.

İlk kez denemek isteyenler için oldukça detaylı bir tarif hazırlamaya çalıştım. Bakalım kütük pasta nasıl yapılıyormuş.




Kütük Pasta

MALZEMELER

* 4 adet yumurta (kabuksuz hali ile 228 gr)
* 1 su bardağı silme toz şeker (183 gr)
* 1 paket vanilya (5 gr)
* Çay kaşığının ucu ile tuz (1 gr)
* 1 su bardağı silme un ( 120 gr)
* 1 kahve fincanı silme nişasta (44 gr)
* Yarım paket kabartma tozu (5 gr)


Muhallebi İçin

* 125 gr. muzlu puding
* 3 su bardağı süt (620 gr)

Keki Islatmak İçin

* 1 su bardağı kaynamış suya;
* 1 tatlı kaşığı şeker ve  1 yemek kaşığı limon suyu ilave edilip karıştırılır ve iyice soğutulur.

Üzeri İçin

* 1 poşet kakaolu krem şanti
* 1 çay bardağı soğuk süt (120 ml)

Kütük Pasta Nasıl Yapılır

HAZIRLANIŞI

* Yumurtalar, şeker, tuz ve vanilya mikser ile 3-5 dk. çırpılır. Bir kaba beraberce elenmiş nişasta, un ve kabartma tozu ilave edilir. Karıştırılır ve yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine dökülür.

* Önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 20 dk. pişirilir ve fırından çıkarılır.

* Kek sıcakken kağıdı ile birlikte sarılır ve biraz bu şekilde bekletilir.


* Bu arada puding pişirilir. Paketin üzerinde 750 ml. süt yazıyor ama ben 3 su bardağı kullandım biraz kıvamlı olması için. Altını kapatınca ara ara karıştırılır ki kıvamı katılaşmasın (eğer katılaştı ise mikserle yumuşatabilirsiniz ) Pişen pudingten 3-4 yemek kaşığı süslemek için ayrılır.

* Daha sonra kek şekilde görüldüğü gibi açılır ve her yeri hazırladığımız şerbet ile ıslanır. Hemen ardından puding yayılır ve rulo şeklinde tekrar sarılır. Üzeri de artan 2-3 kaşık su ile ıslatılır. Ve bu şekilde buzdolabında soğutulur.


* Krem şanti süt ile çırpılır ve dolapta soğumuş pastanın üzeri kaplanır. Büyük servis çatalı ile aşağıda gördüğünüz gibi şekil verilir. Ve bu işlemden sonra bir dilim kesilerek pastanın üzerine koyulur.

* Hem kestiğimiz uç hem de pastanın üzerine yerleştirdiğimiz dilimin üzeri ayrılan puding ile kaplanır (bunu yapmadan önce ayrılan puding mikser ile çırpılır ki sürmek kolay olsun) Orta yerlerine de çay kaşığı ile şantiden koyulur.  Ve buzdolabında en az 3-4 saat, mümkünse bir gece dinlendirilip servis yapılır.


* Afiyet olsun.


2 yorum:

  1. Merhaba yazılarınız kaynak göstermek koşuluyla yayınlanabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Mutfak Kimyasında yayınlanan yazılar ve resimler aynen kopyala yapıştır şeklinde başka bir yerde yayınlanamaz. Ama tarifleri kendi resimleriniz ve ifadeleriniz ile yazabilirsiniz.

      Sil

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...