27 Mart 2014 Perşembe

PORTAKALLI KEK


Portakal aroması bir çok şeye yakıştığı gibi kekin içinde de harika oluyor. Mevsimi de geçmek üzere. Marketlerden, pazarlardan portakal kalkmadan bu tarifi yayınlamak istedim. Ayrıca portakal şekerlemesi yapmak isteyenler de acele etmeli. Yaz günlerinde portakal aromasını tariflerinizde kullanmak istiyorsanız şekerlemeler imdadınıza yetişiyor.

Bu kek baya bereketli oluyor. 20 dilimli, geniş bir kek kalıbı kullandım ben. Kalıp kullanmak istemiyorsanız 26 cm. çapında bir tepsi de de yapabilirsiniz.




Portakal Aromalı Kek

MALZEMELER

* 5 adet yumurta

* 1 su bardağı şeker
* 1 paket vanilya
* 1 adet portakal kabuğu rendesi
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 paket kabartma tozu
* Yaklaşık 1.5 su bardağı un (yumurtaların büyüklüğüne göre un miktarını artırmak ya da azaltmak gerekebilir)

Portakal Aromalı Kek Nasıl Yapılır

HAZIRLANIŞI


* Öncelikle kalıp katı yağ ile yağlanır ve unlanır. Fazla unlar, elle hafifçe kalıba vurarak atılır.


* Yumurtalar, şeker, vanilya ve portakal kabuğu rendesi mikser veya robotta 3-5 dk. rengi açılana kadar çırpılır.

* Bir kaba beraberce elenmiş un ve kabartma tozu da yumurtalı karışıma eklenir ve karıştırılır. Bu aşamada malzemeler birbirine karışınca, daha fazla çırpmamak lazım.

* Daha önce yağlayıp hazırladığımız kalıba hamur dökülür ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 45 dk. pişirilir.

* Fırından çıkınca kağıt havlu serilmiş bir tepsiye ters çevrilip çıkartılır. Soğuduktan sonra dilimlenir.

2 yorum:

  1. Öncelikle anlatımları ve tarifleri fotoğraflayarak kolaylaştırdığınız için çok güzel olmuş. Kek yapmak istiyordum yenide portakal aldım bunu hemen denemenin zamanı demekki :) Ellerinize sağlık , sevgiler.

    YanıtlaSil

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.