25 Nisan 2014 Cuma

MEYVELİ YAŞ PASTA


Taslak halinde yayınlanmayı bekleyen bir sürü tarif var sırada. Kafamda tasarladıklarım daha çok tabi. Hepsi sıraya girdiler. Günlük koşuşturmalar, işler nedeni ile ağır adımlarla ilerliyoruz.

Hazır çilek mevsimi gelmişken bu tarifi yayınlamak istedim. Rengarenk bir pasta yapmak istiyorsanız en cazip ve doğal olanı sanırım meyveler ile yapılanı. Yalnız ben kivileri biraz kalın dilimlemişim. Biraz daha ince olabilir dilimler.




Meyveli Yaş Pasta

MALZEMELER

* 4 adet yumurta
* 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
* 1 paket vanilya
* Bir fiske tuz
* 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
* 1 su bardağı silme un (yumurtanın büyüklüğüne küçüklüğüne göre miktar değişebilir)
* 2 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Ara Kreması İçin

* 2 su bardağı süt
* 15 g nişasta
* 30 g un
* 4 yemek kaşığı şeker
* 25 g tereyağ
* 1 paket vanilya

Islatmak İçin

* 250 g su
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri İçin

* Yarım poşet sade krem şanti
* 1 kahve fincanı süt
* Kivi
* Çilek

Arası İçin

* Muz

Meyveli Yaş Pasta Nasıl Yapılır

HAZIRLANIŞI

* Yumurta, şeker, yağ, vanilya ve tuz mikser ile rengi açılana kadar 3-5 dk. çırpılır.

* Bir kaba beraberce elenmiş un, nişasta ve kabartma tozu da ilave edilerek tekrar karıştırılır.

* Tabanına yağlı kağıt koyulmuş yaklaşık 20 cm. çapında bir borcama kek hamuru dökülür ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 35-40 dk. pişirilir.


* Kek soğuduktan sonra ikiye kesilir.

* Ara kreması için bir kapta nişasta, un, şeker ve vanilya karıştırılır. Yavaş yavaş süt ilavesi yapılır. Daha sonra mikser ile çekmeyecekseniz başka bir kaba süzgeç ile elenir ki içinde topak halinde un kalmasın.

* Ve orta ateşte, çırpma teli ile sürekli karıştırılarak pişirilir. Altı kapatılınca tereyağ eklenir ve karıştırılır.

* Daha önce hazırlanmış limonlu suyun (kaynamış suya şeker ve limon suyu eklenir ve soğutulur)
 yarısı ile kekin ilk parçası ıslatılır. Ve dilimlenmiş muzlar dizildikten sonra krema yayılır. 2-3 çorba kaşığı üzeri için ayrılır.  Kekin diğer parçası üzerine koyulur.

* Kalan limonlu su ile de en üst katman ıslatılır kalan krema ile yanları ve üzeri sıvanır ve buzdolabına soğuması için kaldırılır.

* Bu arada krem şanti çırpılarak hazırlanır. Pastanın üzeri kaplanır. Ve buzdolabında en az 4-5 saat, mümkünse bir gece dinlendirilir.

* Özellikle kivi kestikten sonra çabuk bayatlıyor. Pastanın canlı durması, meyvelerin de lezzetini kaybetmemesi için, süslemesi servise yakın bir zamanda yapılır.



1 yorum:

  1. Meyveli pastaların en çok çilekli ve frambuazlısını severim. Pek güzel olmuş seninkide. Ellerine emeklerine sağlık :)

    YanıtlaSil

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...