20 Temmuz 2014 Pazar

PRATİK PİZZA


Pizzayı severim ama hamur yoğurmaya vaktim yok bana pratik bir tarif olsun diyorsanız, ya da evdeki pideler arttı ben bunu nasıl değerlendirsem diye düşünüyorsanız kurtarıcı bir tarif aşağıda.

Ramazan ayı için harika bir sahur yemeği. Akşamdan kalan pidelerle şipşak yapılabilecek, hem kolay, hem doyurucu bir tarif.




Kolay Pizza

MALZEMELER


* 1 adet pide

* Bir miktar ketçap (pidenin büyüklüğüne göre miktar değişir)
* Az zeytinyağ (pidenin büyüklüğüne göre bir çay kaşığı veya bir tatlı kaşığı kadar)
* 6-7 adet siyah zeytin
* 1 adet ufak yeşil biber
* 1 adet ufak kuru soğan
* 1 adet ufak domates (isteğe bağlı, olmasa da olur)
* Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri

Kolay Pizza Nasıl Yapılır

HAZIRLANIŞI


* Pide büyüklüğüne göre 4-6 veya 8 e bölünür.



* Küçük bir kasede ketçap ve zeytinyağ karıştırılır. Bir fırça ile pidenin yüzeyine sürülür. Her tarafına ince bir katman olsa yeterli.


* Doğranmış zeytin, soğan, biber ve domates(kabukları soyulmuş) pidenin üzerine yayılır. Sadece üstü yanan fırında soğan ve biberin biraz ölmesi için 10-12 dk. kadar bekletilir. Dikkat edin çok beklerse ketçap zeytinyağ karışımı yanabilir ve pide aşırı kuruyabilir.

* Fırından çıkarıp kaşar rendesi yayılır ve tekrar sadece üstü yanan fırında kaşarlar eriyene kadar bekletilir. Pizzamız servise hazır.




1 yorum:

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.