14 Aralık 2014 Pazar

AROMALI MELİSSA ÇAYI


Melissa, nam-ı diğer oğulotunun insanı rahatlatıcı bir etkisi olduğu biliniyor. Bu çaya stres çayı da diyebiliriz. Sadece bu değil tabiki, onlarca faydasını sayıyor bu konunun uzmanları.

Bitki çaylarının sallama poşetlerini alıp kullanmak her ne kadar daha pratik olsa da en güzeli taze taze evde hazırlamak.




Melissayı aktarlarda bulabilirsiniz. Fakat ben tek başına melissa hazırladığım zaman tadı bana ağır geldi. Deneme yanılma yolu ile doğal aromalar ile dengeledim kendi damak tadıma göre. Siz de bu şekilde hazırlayıp daha sonra kendinize göre aromalarda değişiklik yapabilirsiniz.

Mis gibi taze limon kokulu, tarçın ve karanfil aromalı melissa çayı bakalım nasıl hazırlanıyormuş:

Melissa Çayı (2 kişilik)

MALZEMELER

* 1 tutam kuru melissa
* Yarım kabuk tarçın (4 g)
* 12 adet karanfil
* 1 ince dilim limon (kabuğu ile beraber)
* 410 g su

Melissa Çayı Nasıl Yapılır

HAZIRLANIŞI

* Büyük bir cezveye su, kabuk tarçın, karanfil ve limon koyulur. Kaynadıktan sonra altı kısılır ve 4 dk. kadar kaynatılır.


* Altını kapattıktan sonra melissa ilave edilir ve ağzı kapatılarak 5-10 dk. demlenmesi beklenir.

* Süzülerek servis yapılır. Arzuya göre şeker veya bal ile tatlandırılır. Afiyet şifa olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...