22 Kasım 2014 Cumartesi

ELMALI KEK (10-15 kişilik)


Yine düştük bir maceranın peşine...

Macera dediğin illa dağda bayırda yaşanmaz. Küçük bir mutfağın içinde de yaşanır pekala. 

Kafamızı meşgul edecek başka işlerin olmadığı bir gün ayarlanır. Bir de bulutlu, hafiften yağmurlu bir sonbahar günüyse değme gitsin mutfak keyfine...


15 Kasım 2014 Cumartesi

EV BİSKÜVİSİ


Evet, yine aylardan kasım ve mevsimlerden sonbahar. Coşkulu sonbahar... Güzel sonbahar...Her mevsim ayrı güzeldir ama güz de bambaşkadır.

Sonbaharda mutfak da farklıdır. Dışarının soğuk olduğu bir gün fırın başında kurabiye pişirmek bir keyiftir mesela. Odaya yayılan tarçın ve vanilya kokusu...kurabiyenin yanında sıcacık çay...elinizde derginiz...


Evde bisküvi yapılır mı sorusunun cevabına bizzat deneyerek ulaşmak istedim. Epeyden aklımda olan bir şeydi.


8 Kasım 2014 Cumartesi

PAMUK POĞAÇA (20 adet)


Mutfak Kimyasında yazalı iki yılı geçmiş ben hala bu poğaçanın tarifini vereceğim. Aslında çok yaptım, ölçülerini ve detaylarını kaydettim ama bir türlü fotoğrafını çekemedim. Nasip bugüneymiş.

Buna benzer bir poğaça tarifi var blogda ama bu başka. Sade ve temel bir poğaça tarifi olarak düşünebiliriz bunu.

İçinde süt yok, yoğurt yok. Yaş maya kullanıldığı için de pamuk gibi oluyor. Çoğunlukla bu tarifi yapıyorum. Yiyenlerden genelde iyi not alıyor.


2 Kasım 2014 Pazar

PARİS TEMALI PASTA


 Paris temalı bir pasta tasarımını kafamda şekillendirirken aklıma ilk eyfel kulesi geldi. Önce kağıt üzerinde çizmeyi denedim. Bir kaç denemeden sonra istediğim boyut ve oranı yakalayabildim.