28 Mayıs 2015 Perşembe

TAVUKLU ŞEHRİYE SALATASI (5-6 kişilik)


Bir salata yapmak istiyorum;

Hem doyurucu olsun, hem değişik olsun, hem lezzetli olsun, hem rengarenk olsun... diyorsanız bu salatayı mutlaka denemelisiniz. 

İlk yediğim zaman çok hoşuma giden ve yaparken de yerken de zevk aldığım bir salata bu. 

Bir paket arpa şehriye yaklaşık 3 su bardağı. Yani 10-15 kişilik misafir ağırlayacaksanız 1 paket şehriye bol bol yetecektir. Bizim aşağıdaki tarifimiz ise 5-6 kişilik.


Tavuklu Şehriye Salatası

MALZEMELER

* 1 su bardağı arpa şehriye
* 2 su bardağı kaynar su
* 150 g tavuk göğsü
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 kahve fincanından bir parmak eksik zeytinyağ
* 1 küçük kutu haşlanmış mısır
* 1 adet kapya biber
* Bir miktar dereotu
* Arzu edilen miktarda kornişon turşu
* Limon

Şehriye Salatası Nasıl Yapılır

HAZIRLANIŞI

* Öncelikle tavuk göğsü bir miktar su ve tuz eklenerek iyice haşlanır. Ben koyduğum suyu çekene ve iyice dağılana kadar haşlıyorum. Biraz ılıyınca ince ince didiklenir (aşağıdaki resimdeki tavuklar iri kalmış, siz ilk resimdeki gibi incecik hazırlarsanız daha güzel olacaktır)

* Şehriye bir tava veya miktarı çok kullanılacaksa bir tencereye alınır ve sürekli karıştırılarak kuru kuru kavrulur (Eğer kullanacağınız tava teflon ise kuru kavurmayı tavsiye etmem. Ben bazen kuru bazen de yağı baştan katarak kavurma işlemini yapıyorum. Tercih size kalmış)


* Pembeleşince zeytinyağ, tuz ve su eklenerek altı yarıma alınır ve pilav pişirir gibi suyunu tamamen çekene kadar pişirilir. 

* Altı kapatılınca üzerine kağıt havlu örtülür ve kapağı da kapatılarak 10 dk. kadar demlenmeye bırakılır. Daha sonra karıştırılır ve iyice ılıması beklenir.

* Ilımış olan şehriyenin içine mısır, tavuk eti, ince doğranmış turşu, kapya biber ve dereotu ilave edilir. 

* Servise yakın limon suyu da ilave edilerek afiyetle yenir. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.