28 Mayıs 2015 Perşembe

TAVUKLU ŞEHRİYE SALATASI (5-6 kişilik)


Bir salata yapmak istiyorum;

Hem doyurucu olsun, hem değişik olsun, hem lezzetli olsun, hem rengarenk olsun... diyorsanız bu salatayı mutlaka denemelisiniz. 

İlk yediğim zaman çok hoşuma giden ve yaparken de yerken de zevk aldığım bir salata bu. 

Bir paket arpa şehriye yaklaşık 3 su bardağı. Yani 10-15 kişilik misafir ağırlayacaksanız 1 paket şehriye bol bol yetecektir. Bizim aşağıdaki tarifimiz ise 5-6 kişilik.

14 Mayıs 2015 Perşembe

MEYVELİ YAŞ PASTA (15-20 kişilik)


Pasta süslemelerim oldukça amatörce ama kolay yapılabildiği için pasta işine meraklı olanlara değişik fikir olur düşüncesi ile yayınlıyorum. Hatta çok çocuksu olmuş bu süsleme diye bir karşılık da aldım ama bir sakıncası var mı çocuksu olmasının :)

Faydalanan var mı bilmiyorum ama yemek tarifi hazırlayıp yayınlamak gibi bir hobim var. Bazen kendim yazıp kendim okuyormuşum gibi bir hisse de kapılsam yazıcam sanırım buralarda. 

Zira yemek programı yapanlar, ya da yemek kitabı yazanlar küçüklüğümden beri hoşuma gitmiştir. Hatta çoğu zaman bu tarif böyle yazılmaz şöyle olmalıydı tarzı eleştirilerim olmuştur. Ee şimdi internet gibi bir nimet var. Nasıl yazılırmış bence bir tarif, işte o hayalimi gerçekleştiriyorum.