tag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post3137314697180838072..comments2024-01-03T06:39:04.414-08:00Comments on MUTFAK KİMYASI: EV YAPIMI SUCUK mutfakkimyasıhttp://www.blogger.com/profile/09162450873291133742noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post-12648620869732046472016-09-22T10:13:58.194-07:002016-09-22T10:13:58.194-07:00Evet ben denemedim ama bu da doğal ve güzel bir yö...Evet ben denemedim ama bu da doğal ve güzel bir yöntem. Paylaşımınız için teşekkür ederim.mutfakkimyasıhttps://www.blogger.com/profile/09162450873291133742noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post-73020569485875823072016-09-19T11:10:10.558-07:002016-09-19T11:10:10.558-07:00Aktarlarda temizlenmiş kurutulmuş bağırsak satılıy...Aktarlarda temizlenmiş kurutulmuş bağırsak satılıyor. Biz kullanıyoruz. Bir süre sirkeli, ılık suda bekletip sonra doldurma yapılıyor. Sanırım böylesi en hijyenik olanı. Nonamehttps://www.blogger.com/profile/16317035577814507877noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post-1504183644156309522014-10-06T05:43:25.957-07:002014-10-06T05:43:25.957-07:00İnş.bende yapacam tarif kesinlikle isime yariyacak...İnş.bende yapacam tarif kesinlikle isime yariyacak bez kullanirken de arkadaşlar 1 hafta kurutulasi ara ara oklava ile boşluklar alinir sonra buzlukta muhafaza edilir bez kullaninca kesiminde kolay oluyor.saygilarlaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post-59924984048387706642014-03-19T10:47:27.658-07:002014-03-19T10:47:27.658-07:00Önerileriniz için teşekkür ederim. Henüz bez olayı...Önerileriniz için teşekkür ederim. Henüz bez olayını araştıramadım ama streç yerine normal buzdolabı poşeti kullandım. En azından streç kadar zararlı değildir diye düşündüm. El ile yoğurulursa mozaik hali kaybolmuyor. Denemek lazım. mutfakkimyasıhttps://www.blogger.com/profile/09162450873291133742noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post-59332085460294184212014-03-18T21:29:56.476-07:002014-03-18T21:29:56.476-07:00merhaba,
tarifiniz son derece isabetli, uzun yıl...merhaba, <br /><br />tarifiniz son derece isabetli, uzun yıllardır evde sucuk yapan birisi olarak ufak bir tavsiyem olacak, izniniz ile:<br /><br />1. Adsız 25 Eylül 2013 15:15 yorumunu önemsiyorum, dikkat edilmesi gerekir. tokat bez sucuğu varyasyonlarını inceleyiniz.<br />2. ayrıca son robot karıştırma aşamasını geçerek deneyiniz, yani fotoğraflarda görünen "mozaik" karışımı kullanınız<br />3. dondurucuya kaldırmadan önce karışımı 24 saat, veya en az 12saat buzdolabının 4C kısmında olgunlaşmasını tamamlaması için bekletiniz.<br /><br />afiyet olsunAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post-23729121810010747912013-09-25T21:51:57.919-07:002013-09-25T21:51:57.919-07:00Evet işin bu yönü hiç aklıma gelmemişti. Streçler ...Evet işin bu yönü hiç aklıma gelmemişti. Streçler o kadar hayatımızın içerisinde ki. Bez olayı mantıklı ama evde teşkilatın hazır olması lazım. Kullan at olayına o kadar alışmışız ki. <br /><br />Aktarlarda temizlenmiş bağırsak satılıyor mu bilmiyorum ama belki onlar da kullanılabilir. Tabi bu sucukta kurutma olayı yok bağırsakla birlikte buzluğa atınca sonuç nasıl olur denemediğim için bir şey diyemeyeceğim. mutfakkimyasıhttps://www.blogger.com/profile/09162450873291133742noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post-8372172863612429872013-09-25T15:15:28.804-07:002013-09-25T15:15:28.804-07:00streç film içinde biesfenol dahil bir çok kimyasal...streç film içinde biesfenol dahil bir çok kimyasal madde barındırıyor ve yiyeceklerle direk temasından kesinlikle kaçınılması gerekiyor. hele asidik olan baharatı bol sucuğun streç filme sarılması neticesinde, sucuğun içine en az 8-9 kanserojen maddenin karıştığını unutmayın. bu şekilde çarşıda satılandan daha çok ve zehirli kimyasalın vücudunuza alındığını unutmayın lütfen.<br />onun için malzemenizi beyazlatılmamış ve boyanmamış saf pamuk bir bezin içine sarmanızı tavsiye ediyorum.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post-36599791207290618202013-09-06T04:05:15.346-07:002013-09-06T04:05:15.346-07:00Sorunuzu yeni gördüm. Direk buzluğa atmanız gereki...Sorunuzu yeni gördüm. Direk buzluğa atmanız gerekiyor evet. Kurutma olayı yok. mutfakkimyasıhttps://www.blogger.com/profile/09162450873291133742noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post-60723095713130968322013-09-05T00:25:49.205-07:002013-09-05T00:25:49.205-07:00Sucuklari kurutmak gerekmiyor mu direkt buzlugami ...Sucuklari kurutmak gerekmiyor mu direkt buzlugami koymali hamuru hazirladim dinleniyor acil cevapAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post-54796210313053917982013-08-13T11:27:31.295-07:002013-08-13T11:27:31.295-07:00sucuk yapmak için kurutulmuş bağırsak satılıyor ak...sucuk yapmak için kurutulmuş bağırsak satılıyor aktarda.onlar da kullanılabilir.daha kolay olur belki :)<br /><br />kaliteli ve katkısız sucuk da keserken düzgün kesilmiyor,ordan anlaşılıyor ne olduğu :)<br /><br />ellerine emeklerine sağlık.PAPATYA PRENSEShttps://www.blogger.com/profile/09004367962855018045noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post-61419116446871371972013-08-12T10:34:18.859-07:002013-08-12T10:34:18.859-07:00ne güzel tertemiz,ucuz ve güvenilir :) afiyet şifa...ne güzel tertemiz,ucuz ve güvenilir :) afiyet şifa olsun<br />selam ilesusamcorekotuFerihahttps://www.blogger.com/profile/11482725769265109749noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post-58744923976477571932013-08-02T08:31:23.076-07:002013-08-02T08:31:23.076-07:00Evet evde yapılanı en iyisi. Eskiden pastırmalar e...Evet evde yapılanı en iyisi. Eskiden pastırmalar evde hazırlanıyormuş sanırım. Yani istedikten sonra yapılabilir. Kolay gelsinmutfakkimyasıhttps://www.blogger.com/profile/09162450873291133742noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post-55484400146814405072013-08-01T04:56:46.448-07:002013-08-01T04:56:46.448-07:00Tarifin Güzel, eline sağlık. Kesinlikle hazır sucu...Tarifin Güzel, eline sağlık. Kesinlikle hazır sucukları almamak gerekiyor. Bende evimde yapıyorum. Birde pastırma yapmayı denemek istiyorum , bakalım yapabilecekmiyim. :-)KIRMIZI PAPUÇLARhttps://www.blogger.com/profile/11415168110072986724noreply@blogger.com