tag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post3445942367748227916..comments2024-01-03T06:39:04.414-08:00Comments on MUTFAK KİMYASI: VİŞNE REÇELİmutfakkimyasıhttp://www.blogger.com/profile/09162450873291133742noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post-66231137008652424852020-07-21T03:12:56.672-07:002020-07-21T03:12:56.672-07:00Geri dönüşünüz için ben teşekkür ederim. Her şeyin...Geri dönüşünüz için ben teşekkür ederim. Her şeyin bir zamanı oluyor. Bazen vahim hatalar neticesi doğrunun kapısı açılıyor insana. Bu bilgiyi bana öğreten akrabamız çoktan rahmetli oldu, her vişne reçeli yaptığımda anarım kendisini. mutfakkimyasıhttps://www.blogger.com/profile/09162450873291133742noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post-62000207544124675542020-06-28T07:39:07.152-07:002020-06-28T07:39:07.152-07:00Neden ben bu yaziyi 10 kilo visneyi koca tencerede...Neden ben bu yaziyi 10 kilo visneyi koca tencerede kaynattiktan sonra gordumki neden karardigini arastirirken rastladim yaziniza sebebini bilmek beni cok sevindirdi Allah razi olsun verdiginiz bilgi icinAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06910366835463887233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post-24232090507612121152019-07-22T13:43:13.907-07:002019-07-22T13:43:13.907-07:00Yazıda anlattığım püf noktalara uyduysanız kararma...Yazıda anlattığım püf noktalara uyduysanız kararması beklenmez. Kullandığınız vişne taze olsun, beklemeye gelmez vişne. Bir tencereye 1 kg dan fazla vişne koymayın. Harlı ateşte 15-20 dakika içerisinde kıvam alan bir reçelin rengi pırıl pırıl olur. mutfakkimyasıhttps://www.blogger.com/profile/09162450873291133742noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post-75555405513177451462019-07-13T01:17:58.829-07:002019-07-13T01:17:58.829-07:00Bende yaptım ama rengi cok karardır Bende yaptım ama rengi cok karardır Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post-33063496051222092942016-06-23T18:00:14.362-07:002016-06-23T18:00:14.362-07:00Yukarıdaki yazıda anlattığım gibi eğer çok miktard...Yukarıdaki yazıda anlattığım gibi eğer çok miktarda vişneyi aynı tencerede kaynattıysanız bu durum kaynama süresinin uzamasına ve reçelin renginin koyu olmasına sebep olmuş olabilir. Renginin parlak olmasını isterseniz 1 kg dan fazla koymayın tencereye. Vişneniz çoksa iki üç tencere kullanarak yapabilirsiniz reçeli. Bir de ateşin altı çok kısık olmamalı ve kısa sürede kıvam almasını sağlamalısınız. Diğer bir ihtimal vişnenin cinsinden kaynaklı olabilir. Tarifteki detaylara uyarak yaptığınız reçelin, aynı resimdeki gibi bir renge sahip olması gerekir.mutfakkimyasıhttps://www.blogger.com/profile/09162450873291133742noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post-6287477601006036612016-06-23T03:37:42.708-07:002016-06-23T03:37:42.708-07:00recel rengım cok koyu oldu neden?recel rengım cok koyu oldu neden?Serkanhttps://www.blogger.com/profile/11285168438685128690noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post-21865897059931039332015-12-21T13:55:55.492-08:002015-12-21T13:55:55.492-08:00Evet bu yöntemi rahmetli anneannem marmelatlar vb....Evet bu yöntemi rahmetli anneannem marmelatlar vb. için kullanırdı, ama ben nedense reçele yağ katma konusunda (hemen tüketilmeyip uzun süre bekletildiğinden dolayı) mesafeliyim. Hatırlatmanız için teşekkürler.mutfakkimyasıhttps://www.blogger.com/profile/09162450873291133742noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post-58979751819922163342015-12-20T22:13:38.273-08:002015-12-20T22:13:38.273-08:00Püf noktası:recele kaynamaya yakın bir tatlı kaşığ...Püf noktası:recele kaynamaya yakın bir tatlı kaşığı tuzsuz tereyağı koyarsanız köpük yapmaz...uğur cem.....sevgilerimlemurat murathttps://www.blogger.com/profile/14017157477413767369noreply@blogger.com