tag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post7964841432601675354..comments2024-01-03T06:39:04.414-08:00Comments on MUTFAK KİMYASI: KAKAOLU DONDURMA- ÇİKOLATALI DONDURMAmutfakkimyasıhttp://www.blogger.com/profile/09162450873291133742noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post-26698117332763936212018-04-29T18:21:31.246-07:002018-04-29T18:21:31.246-07:00Yukarıdaki yazıyı tamamen okuduysanız orada da bel...Yukarıdaki yazıyı tamamen okuduysanız orada da belirttim, tam olarak yöntemini bilemiyorum. Size süt karameli ile yapmanızı tavsiye ederim. Süt karamelli dondurmalarda buz oranı ya çok az olur ya da hiç olmaz. Yapımı buradaki dondurmaya göre biraz daha zahmetlidir. Tarife, sağ taraftan dondurma kısmına tıklayıp Kaymaklı Maraş Dondurması başlığından ulaşabilirsiniz. Aynı tarife kakao veya çikolata ilavesi de yapabilirsiniz. Kolay gelsin.mutfakkimyasıhttps://www.blogger.com/profile/09162450873291133742noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post-63054353749173633802018-04-29T08:30:24.610-07:002018-04-29T08:30:24.610-07:00Buzlanmamasi için ne yapmalıyız?Buzlanmamasi için ne yapmalıyız?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post-1203150101582691002014-07-17T13:45:41.296-07:002014-07-17T13:45:41.296-07:00Şekerin oranı tam şu olursa buzlanma olmaz diyeceğ...Şekerin oranı tam şu olursa buzlanma olmaz diyeceğim bir deneyimim yok.<br /><br />Ama yukarıda hazırlamış olduğum şekli ile buzlanma olmamıştı. <br /><br />İçinde buz olmadan dondurma yapmanın en kolay yolu süt karameli ile yapmak. Blogda süt karamelinin (dulce de leche) yapılışını detaylı olarak anlatmıştım. Ama henüz bununla yapılmış dondurma tarifimi eklemedim. İleride yayınlanacak inşallah. mutfakkimyasıhttps://www.blogger.com/profile/09162450873291133742noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post-50552550645167930112014-07-17T06:15:51.232-07:002014-07-17T06:15:51.232-07:00Nasıl ayarlıcazki bu şeker olayını.en azından buzl...Nasıl ayarlıcazki bu şeker olayını.en azından buzlanmaması için??Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post-28874794132470543352013-08-02T08:28:47.241-07:002013-08-02T08:28:47.241-07:00Evet olabilir. Hatırlatmanız için teşekkürlerEvet olabilir. Hatırlatmanız için teşekkürlermutfakkimyasıhttps://www.blogger.com/profile/09162450873291133742noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7984159684513154096.post-19934629965147881132013-08-01T09:42:25.794-07:002013-08-01T09:42:25.794-07:00buzlanma nedeni şeker oranından kaynaklıdırbuzlanma nedeni şeker oranından kaynaklıdırkayacan koçakhttps://www.blogger.com/profile/13558938322709075091noreply@blogger.com