26 Temmuz 2013 Cuma

ZEYTİNYAĞLI KABAK


Elinize dalından yeni koparılmış taze bir kara kabak geçerse ne yaparsınız?

Ben böyle bir  kabak ile salçalı bir yemek ya da  kızartma yapmaya kıyamadım. Salça ve etin, kabağın tadının önüne perde olmasını istemedim :)

Olabildiğince doğal hali ile kalsın istediğim için buharda pişirip yoğurt ve taze otlar ile tatlandırdım. Deneyecekseniz kabağın çok çok taze olmasına dikkat edin. Aksi halde tadı pek hoş olmayabilir.

Malzemeler öyle çok hassas ölçülerde değil. Siz kişi sayısına göre, damak zevkinize göre ayarlama yapabilirsiniz.




MALZEMELER

* 2-3 adet taze kara kabak

* 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
* Dereotu
* Taze nane
* Şart değil ama seviyorsanız maydanoz
* Tuz
* Az karabiber
* Yoğun kıvamlı yoğurt
* Süslemek için pul biber

HAZIRLANIŞI

* Kabakların kabukları hafif kazınır. Ve küp küp doğranır.




* Tuz ve karabiber ile iyice harmanlanır. Ve buharda yumuşayana kadar pişirilir. Ben böyle bir delikli tencere kullanıyorum.


* Soğuyan kabak bir tabağa alınır. Üzerine zeytinyağ dökülür.

* Bir kasede yoğurt, ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve nane karıştırılır ve kabakların üzerine dökülür. Üzeri pul biber ile süslenir.

2 yorum:

  1. bir daha bulursan çiğden salatasını tavsiye ederim.kabak ve salatalıkla yapılıyor mımm:)

    sanki o dalından kopmuş kabağın kokusu geldi burnuma.

    ellerine emeklerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiğ olarak kullanma fikri de güzelmiş. Denerim inşallah.

      Sil

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.