16 Eylül 2012 Pazar

İNSTANT MAYA İLE POĞAÇA


Genelde poğaçayı yaş maya ile yaparım. Geçenlerde yaş maya kalmadığı için instant maya ile denedim. Yumuşacık poğaçalar oldu. Bu ölçü ile 23 tane çıktı.




MALZEMELER

* 1 su bardağı ılık su

* 1 paket instant maya (10 gr.)
* 1 adet yumurta (beyazı içine, sarısı üstüne)
* 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
* İçi için beyaz peynir ve maydanoz

HAZIRLANIŞI

* Hamuru yoğuracağımız kaba ılık su, sıvıyağ, yumurta akı, tuz ve şekeri koyuyoruz. Ayrı bir kapta 2 su bardağı unu ve mayayı karıştırıp yoğurma kabına ilave edip yoğurmaya başlıyoruz.

* Bu aşamadan sonra unu gerektiği kadar ilave edebilirsiniz. Ben yaklaşık olarak 3 su bardağı civarında un kullandım.

* Hamuru iyice yoğurduktan sonra ağzına bir tepsi koyup ılık bir yerde 45-50 dk. mayalanması için bekletiyoruz.

* Hamurdan parçalar koparıp elle açtıktan sonra ortasına hazırlanan içten koyup kapatıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Hamur yağlı olduğu için ele pek yapışmıyor ama yapışırsa eller hafifçe una bulanabilir.


* Yumurta sarısını sürüp üzerine susam çörekotu serpip yaklaşık 30 dk. da tepside mayalandırıyoruz. Ilık fırında da bekletilebilir.

* Yarım saat sonra fırının sadece altını yakıyoruz. 6-7 dk. sonra üstünü de yakıp yaklaşık 180 derecede pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.