Genelde poğaçayı yaş maya ile yaparım. Geçenlerde yaş maya kalmadığı için instant maya ile denedim. Yumuşacık poğaçalar oldu. Bu ölçü ile 23 tane çıktı.
MALZEMELER
* 1 su bardağı ılık su
* 1 paket instant maya (10 gr.)
* 1 adet yumurta (beyazı içine, sarısı üstüne)
* 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
* İçi için beyaz peynir ve maydanoz
HAZIRLANIŞI
* Hamuru yoğuracağımız kaba ılık su, sıvıyağ, yumurta akı, tuz ve şekeri koyuyoruz. Ayrı bir kapta 2 su bardağı unu ve mayayı karıştırıp yoğurma kabına ilave edip yoğurmaya başlıyoruz.
* Bu aşamadan sonra unu gerektiği kadar ilave edebilirsiniz. Ben yaklaşık olarak 3 su bardağı civarında un kullandım.
* Hamuru iyice yoğurduktan sonra ağzına bir tepsi koyup ılık bir yerde 45-50 dk. mayalanması için bekletiyoruz.
* Hamurdan parçalar koparıp elle açtıktan sonra ortasına hazırlanan içten koyup kapatıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Hamur yağlı olduğu için ele pek yapışmıyor ama yapışırsa eller hafifçe una bulanabilir.
* Yumurta sarısını sürüp üzerine susam çörekotu serpip yaklaşık 30 dk. da tepside mayalandırıyoruz. Ilık fırında da bekletilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.