15 Kasım 2012 Perşembe

SOMON TAVA


Tavada balık kızartmak, fırında yapılana göre biraz zahmetli. Yağın sıçraması, mutfağın aşırı balık kokması gibi olumsuz yanları var ama lezzeti için de bu zahmete katlanmak gerekiyor.



MALZEMELER

* 1 adet dilimlenmiş somon (9 dilim, 1.5 kg.) 
* 1-2 çorba kaşığı un (mısır unu ile daha güzel oluyor, evde olmadığı için bu sefer normal un kullandım)
* Tuz
* Kızartmak için sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

* Dilimlenmiş somonlar yıkanır ve süzgeçte biraz bekletilir.

* Geniş bir tabağa un veya mısır unu koyulur ve balıkların her tarafı unlanır ve tuzlanır.


* Kızgın yağda ve orta ateşte her iki tarafı kızartılır ve sıcak olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.