Tavada balık kızartmak, fırında yapılana göre biraz zahmetli. Yağın sıçraması, mutfağın aşırı balık kokması gibi olumsuz yanları var ama lezzeti için de bu zahmete katlanmak gerekiyor.
MALZEMELER
* 1 adet dilimlenmiş somon (9 dilim, 1.5 kg.)
* 1-2 çorba kaşığı un (mısır unu ile daha güzel oluyor, evde olmadığı için bu sefer normal un kullandım)
* Tuz
* Kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
* Dilimlenmiş somonlar yıkanır ve süzgeçte biraz bekletilir.
* Geniş bir tabağa un veya mısır unu koyulur ve balıkların her tarafı unlanır ve tuzlanır.
* Kızgın yağda ve orta ateşte her iki tarafı kızartılır ve sıcak olarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.