Daha önce aynı yöntemle ıspanaklı börek yapmıştım. Kullanılan yumurtalı harcı tamamen aynı. Hazır üçgen yufka ile yaptım ben ama aynı yöntemi, bütün yufkalar ile de yapabilirsiniz. Bu böreği mümkünse taze tüketmek gerekiyor. Zaten tarif 3-4 kişilik.
MALZEMELER
* Bir paket üçgen yufka ( 360 gr. 24 adet )
* 2 adet yumurta
* 3 çorba kaşığı yoğurt
* 1 çay bardağı sıvı yağ ( küçük boy )
* 4 adet haşlanmış patates
* 1 tane küçük kuru soğan
* Pul biber, karabiber, çok az kimyon, tuz
* Maydanoz
* Üzeri için yeşil biber ve domates
HAZIRLANIŞI
* Haşlanmış patatesler ezilir veya rendelenir. İçine ince doğranmış soğan ve maydanoz ilave edilir. Arzu edilen baharatlar da eklenir.
* Bir kapta yumurta, yoğurt ve sıvı yağ iyice çırpılır.
* Bir tepsiye bir tane yufka koyulur. Bir fırça ile bolca yumurtalı harçtan sürülür. Patatesli içten geniş kısmına koyulur. Şekildeki gibi yanlardan katlanır ve o kısmına da yumurtalı harç sürülür ve sarılır. Son resimde görülen patatesli iç bence fazla oldu. Biraz daha az patatesli olabilir içi. Miktarı kendi damak tadınıza göre ayarlamak en güzeli tabi.
* Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilen böreklerin üzerine kalan harçtan sürülür ve bir bıçak ile üst kısmı kesilir. Domates ve biber dilimleri yerleştirilir.
* Önceden ısıtılmış 250 derece fırında yaklaşık 20 dk. pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Pek severim patatesi böreği. Bu haliyle de ne güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilNot: Kekun yerine normal un da kullanibilirsiniz tabiki. Sinangil'in 1 kg.luk kek ununu kullanıyorum ben tavsiye ederim.