7 Kasım 2013 Perşembe

ELMALI KURABİYE


Bazen mutfağa girip herhangi bir tarife bağlı kalmadan denemeler yaparım. Ajandamda bir çok elmalı kurabiye, elmalı pasta tarifi var yıllardır birikmiş. Ama bu sefer kafama göre takıldım. Bu kafama göre yaptığım tarifler bazen hüsranla sonuçlanıyor bazen de süper oluyor. İşte bu kurabiye güzel olanlardan.

Canımın elmalı kurabiye yapmayı da yemeyi de istemediği bir zamanda yaptım. Ama kurabiyeler öyle güzel oldu ki çok beğenerek yedim :)

Eğer elmalı kurabiye sevenlerdenseniz bu tarifi denemelisiniz.



Elmalı Kurabiye (30 adet)

MALZEMELER

* 3 adet elma (280 gr)
* 4 çorba kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tarçın (5-6 gr)
* Bir miktar iri kıyılmış ceviz (olmasa da olur)

* 100 gr. tereyağ
* 1 kahve fincanı pudra şekeri
* 1 paket vanilya
* Bir fiske tuz
* 1 adet yumurta
* Yarım çay bardağı sıvı yağ (55 gr)
* Yarım çay bardağı süt
* 2 çay kaşığı kabartma tozu
* 315 g un (kullanılan yumurtanın büyüklüğü, unun cinsi vb. etkiler sebebi ile un ölçüsünde ufak gram değişiklikleri olabilir)

Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır

HAZIRLANIŞI

* Öncelikle elmaların kabukları soyulur ve bir tavaya rendelenir. Üzerine 4 çorba kaşığı şeker ve tarçın ilave edildikten sonra yarım ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Altı kapatılır ceviz de eklenir ve soğuması için bekletilir. 

* Tereyağ, pudra şekeri, yumurta, vanilya, tuz, sıvı yağ ve süt bir yoğurma kabına alınır. Un ve kabartma tozu ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Un ilavesi yavaş yavaş yapılmalıdır. Ben 315 g kullandım ama kullanılan unun cinsine göre miktarın değişebileceğini de göz önünde bulundurulmalıdır. 

* Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparılır. Elin ortasında diğer elin 3 parmağı ile bastırarak açılır. Yarısına iç koyulur ve kapatılıp fırın tepsisine dizilir. 

* Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25- 30 dk. pişirilir. Altı daha çabuk kızardığı için dikkat etmek gerekiyor.


* Resimde de görüldüğü üzere ben içi bol bol koymama rağmen iç çok az miktarda arttı. Eğer içi daha az kullanacaksanız ve hiç artmasın derseniz elmayı 2 adet de kullanabilirsiniz.

* Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri elenir. Afiyet olsun. 





1 yorum:

  1. Bence böyle bol içli çok güzel olmuş,ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.