31 Ağustos 2015 Pazartesi

KİRAZ KURUSU


Kiraz kurutmak nereden çıktı derseniz şöyle ki;

Taktir edersiniz ki kirazı vişne gibi geniş bir yelpazede kullanamıyoruz. Vişnenin kullanım alanı çok olduğu için eve onlarca kilo vişne gelse, ben bunu ne yapsam da değerlendirsem acaba kaygısı hiç yaşanmıyor.

Vişne ile ne yapılmaz ki :)

Reçel yapkurabiye yapvişne suyu yapkonsantre içecek yap, dondurma yap, onlarca çeşit tatlı yap, pestil yap, pasta yap, konserve yap... Hiç mi bir şey yapmaya vaktin yok? O zaman at dondurucuya sonra kullan...

Ama kiraz öyle değil. Bir yakınımız bir sepet kiraz göndermişti geçmiş günlerin birinde. Yiyerek de bitecek gibi değildi. O zaman geldi aklıma kirazı kurutmak.

Aslında çay yanına atıştırmalık olarak kuru meyve kadar sağlıklı bir şey olamaz. Hem yapay şeker içermiyor hem de katkı maddesi vs yok içinde.


Ama kuru meyvelerde aklıma takılan nokta hep şu olmuştur;

Malum kuru meyveyi yıkamadan yemek hem pratik hem tadı daha güzel oluyor o zaman. Ama açık yerde kuruduğu zaman ne kadar dikkat de edilse toz kıl vs gibi kaçınılmaz şeyler olabiliyor. Zamanında üzerine ince bez koyarak bile kurutmuşluğum var ama istediğim gibi olmuyordu maalesef.

Peki çözüm?