5 Mayıs 2013 Pazar

ÇİKOLATALI PORTAKAL ŞEKERLEMESİ


Portakal şekerlemesi yapımı biraz zahmetli ama sonucu güzel oluyor. Portakal şekerlemesinin nasıl yapıldığını buradan öğrenebilirsiniz.

Şekerlemeyi yaptıktan sonrası ise daha kolay. 



MALZEMELER

* Portakal şekerlemesi

* Bitter çikolata

HAZIRLANIŞI

* Bitter çikolata benmari usulü eritilir.

*  Şekerlemelerin yarısı çikolataya bulanır ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye koyup donmasını beklenir. 

* Çikolatanın çabuk donması istenirse buzdolabında bekletilir. 

* Resimdeki kadar şekerlemeye 40 gr. bitter çikolata bol bol yetiyor artıyor bile. 

* Bu tatlı anında  tükenme özelliğine sahip, bir varmış bir yokmuş oluyor :)


2 yorum:

  1. merhaba :))takipteyim artık haberin olsun:))bu arada onlarca blog un yani yemek blog unun içinde farklı bir kulvar açtığını düşündüm daha tanıtımını okur okumaz...portakalla çikolatayı hele de bitteri çok yakıştırıyorum,ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoş geldiniz. Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.

      Sil

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.