Kabak dolması, yapımı kolay ve zevkli bir yemek. Bana göre kabakların dış kısmı mutlaka tırtıklı durmalı. Dış yüzeyi dümdüz bir kabak dolması düşünemiyorum : ) Benim kullandığım iç biraz arttı. Ben de 3 tane kuru biber doldurdum. Eğer bu şekilde yapmayacaksanız tarifteki kabak sayısını bir tane artırın. Veya artan içi üzerine top top köfte gibi de yapabilirsiniz.
MALZEMELER
* 4 adet kabak (720 gr.)
* 1 adet kuru soğan
* Bir tutam maydanoz
* Bir tutam dereotu
* 250-260 gr. orta yağlı kıyma
* 1 tatlı kaşığı dolusu salça
* 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ (kıymanın yağ oranına göre ölçüsü değişebilir)
* 1 çorba kaşığı pirinç
* Çok az kimyon
* Karabiber ve tuz
HAZIRLANIŞI
* Öncelikle kabakların baş ve alt kısmı kesilir. Kabak soyacağının tırtıklı tarafı ile kazınır ve yıkanır.
* Her bir kabak 3 parçaya bölünür ve alt tarafı delinmeden içleri oyulur.
* Soğan, maydanoz ve dereotu ince bir şekilde doğranır. Üzerine kıyma, salça, sıvı yağ, pirinç, tuz ve baharatlar ilave edilir.
* Hazırlanan iç ile kabaklar doldurulur ve tencereye dizilir. Kaynarken içine girmeyecek şekilde suyu koyulur ve kısık ateşte pişene kadar kaynatılır. Gerekirse azar azar su ilavesi yapılır.
* Bu da artan içle doldurduğum biberler
* Servis yaparken üzerine dereotu ve yoğurt da dökebilirsiniz. Afiyet olsun.
Gece yarısı görmem kötü olsu kesin rüyama girecek bu dolma:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım:)