16 Haziran 2013 Pazar

FISTIKLI KURABİYE


Fıstık aromasını sevenler için, içinde bol yer fıstığı olan bir tarif. Çıtır çıtır bir kurabiye oluyor. Evde kalan fıstıkları değerlendirmek için de güzel bir yöntem.



MALZEMELER ( 40-41 adet )

* 70 gr. tereyağ
* 4 çorba kaşığı sıvı yağ ( fıstık yağlı olduğu için isterseniz sıvı yağı 1-2 çorba kaşığı da katabilirsiniz )
* 1.5 kahve fincanı pudra şekeri
* 1 paket vanilya
* Bir fiske tuz
* 1 tane yumurta
* 90 gr. ayıklanmış ve robottan iyice çekilmiş yer fıstığı ( 1 su bardağından 1 parmak eksik )
* 1 silme çay kaşığı kabartma tozu ( kesinlikle kaşığı doldurmayın çok az olacak )
* 3 çorba kaşığı nişasta
* Aldığı kadar un ( Yaklaşık 1.5 su bardağı )
* Süslemek için bir miktar kakao ve damla çikolata

HAZIRLANIŞI

* Oda sıcaklığındaki tereyağına pudra şekeri, vanilya, tuz, sıvı yağ, yumurta ve fıstık eklenir el ile iyice karıştırılır. 


* Nişasta ve kabartma tozu eklenir. Un yavaş yavaş ilave edilerek yoğrulur ve yumuşak bir hamur elde edilir. 

* Tezgah çok hafif unlanır ( ben en başta hafif unladım ama hamur yağlı olduğu için sonradan pek gerek kalmadı ) Merdane ile hamur açılır ( çok kalın olmamalı ) Bir çay bardağı ile kesilen hamur fırın tepsisine dizilir. Tepsiyi yağlamaya veya kağıt sermeye gerek yok. 

* Kesilen kurabiyeleri tezgahtan tepsiye alırken şeklinin bozulmaması ve parçalanmaması için plastik esnek bir spatula kullandım. Bu şekilde çok rahat oldu tepsiye dizmem. 

* Kurabiyelerin üzerine, kakaoya batırılmış bir çatal ile şekil verilir ve en ortasına bir tane damla çikolata yerleştirilir. 

* Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif pembeleşene kadar ortalama 15 dakika pişirilir. Çok çabuk kızarıyor başından ayrılmamak lazım. Ben 8 dk. sonra fırının altını kapattım çünkü altı daha çabuk kızarıyor.

* Bu kurabiyeleri ağzı kapalı bir cam kavanoza koyup buzdolabında bir hafta on gün muhafaza edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.