4 Aralık 2013 Çarşamba

DAMLA SAKIZ AROMALI KURABİYE


Damla sakızı aromasını seviyorsanız bu kurabiye tam size göre. Ama bu aroma ile aranız iyi değilse bu kurabiyeyi damla sakızı aromalı vanilya ile değil de normal vanilya ile yaparsınız olur biter.

Bu kurabiyeyi ikram ettikten sonra farklı tepkilerle karşılaştım. Kimi damla sakızı aromasını pek sevmediğini söyleyip bir iki tane yedi. Kimi aromasının çok harika olduğunu söyledi.

Farklı yorumlar tadı için gelebilir ama yukarıda da dediğim gibi damla sakız aroması kullanmadan da yapılabilir, kıvamı ve ağızda dağılması güzel. Uzun süre muhafaza etmek için ağzı sıkı kapalı bir kavanoza alıp buzdolabına koyabilirsiniz.




Damla Sakız Aromalı Kurabiye

MALZEMELER

* 125 gr. tereyağ

* 1 adet yumurta
* 1 kahve fincanı pudra şekeri
* 1 çorba kaşığı sıvı yağ
* 1 paket damla sakız aromalı vanilya
* 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
* 1 kahve fincanı nişasta
* Bir fiske tuz
* Aldığı kadar un (yaklaşık 250 gr)
* Üzeri için toz şeker



Damla Sakız Aromalı Kurabiye Nasıl Yapılır

HAZIRLANIŞI


* Tereyağ, yumurta, pudra şekeri, sıvı yağ, vanilya ve tuz bir yoğurma kabına alınır ve karıştırılır.  


* Nişasta, un ve kabartma tozu da ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Unun cinsine göre miktarı değişeceği için yavaş yavaş ilave edilmesi daha iyi olur.


* Yoğrulan hamur çok hafif unlanmış tezgahta merdane ile 6-7 mm. kalınlığında açılır. Ve kalıpla kesilir.

* Bir kaba toz şeker koyulur. Kalıpla kesilen kurabiyelerin bir yüzü bu şekere batırılır. Ve şekerli yüzü üste gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir.

* Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dk. hafif pembeleşene kadar pişirilir. Altı daha çabuk kızardığı için dikkat etmek gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.