29 Aralık 2015 Salı

AMATÖR PASTA SÜSLEMELERİ

Amatör pasta süslemelerimi burada paylaşıyorum çünkü bir çok insan profesyonel değil amatör pasta ile uğraşıyor.

Çocuğunun doğum gününe ya da gelen misafirine veyahut bir arkadaşına pasta yapıp ikram etmeyi sevenlerdenseniz sizin için 3-5 farklı seçenek olabilir bunlar.

Çok detaylı yaş pasta tarifi değil bugün paylaşacaklarım. Ana hatları ile anlatıp, resimlerini paylaşacağım. Siz hayal gücünüze göre değiştirip daha güzel pasta süslemeleri yapabilirsiniz.

İlk olarak paylaşacağım pasta, yıllardır benden talep edilen ve evde nasıl yaparım ki diye kafa yorduğum, yaptıktan sonra da  "bu pasta ömürde bir kez hatır için yapılır" dediğim bir pasta.

3 katlı çikolata kaplamalı bir pasta bu. Kaç zamandır uygun bir stant düşünüyorum. Hazır alsam nereden bulacağım, hadi buldum bir kez kullanacağım sonra yer işgal edecek bir malzemeyi almak ne kadar doğru. En mantıklısı 3 katlı kurabiyeliklerden kullanmak olacaktı ama kurabiye standı her ne kadar görüntü olarak hoşuma giden bir ürün olsa da gereksiz olarak dolapta yer kaplayan bir eşya benim için.

Sonuçta tamamı evde bulunan tabak çanak ile hallettim şükür bu pastayı.


23 Aralık 2015 Çarşamba

KAMERA ARKASI 3

Kamera arkası görüntülerinin 3. bölümü hazır.

Sık sık mutfağa girince ister istemez malzeme birikiyor. Bu yazıları en çok mutfağa girmekten çekinenler için hazırlıyorum.

Öyle kaçınılmaz hatalar olabiliyor ki mutfakta. Cesaretiniz kırılmasın. Bir tarifi yıllarca problemsiz yapmış olanların bile bir gün başına bir kaza gelebiliyor.

Mesela yazıya revani hezimeti ile başlayalım:

>>>Ben en az 17 senedir revani yaparım. Ve bir gün böyle bir şey başıma geldiğini hatırlamıyorum. Başıma geldiği gün ise akşam gelecek misafirler için hazırlıyorum :-o

Kamera arkası 1'de misafirler için hazırladığım pasta kekinin parçalanmasından bahsetmiştim. Hadi onun kıvamında bi problem yoktu da sos ile krema ile hatamızı kapatmıştık. Bunun ise kıvamında hata oldu.

Ama kabahat bende. Bir tarifte değişiklik yapılacaksa, bu misafir için hazırlanan tarifte mi denenir ya hu!! Ben denedim. Sonuç bu!


Revaniyi yaparken zihnimden geçip, eyleme döktüğüm sözler ise şu şekilde:


22 Aralık 2015 Salı

YULAFLI KURABİYE


Her gün mutfaktayız ama sakin kafa ile sırf hobi olarak bir şeyler yapmak için kolay kolay zaman olmuyor. İşin gücün arasında, sırf mecburiyetten 2-3 öğün mutfak mesaisi bazen sıkıcı olabiliyor.

Zamanın bol, kafanın rahat olduğu vakitlerde mutfakta zaman geçirmek ise tam bir terapi.

Nisbeten rahat bir aralıkta epeydir düşündüğüm yulaflı kurabiyeyi yapmak için girdim mutfağa. Hobi olsun diye yani. O kadar eğlenceli ki mutfağın bu yönü.

Araştırdığım tarifler kafama göre değildi.

- Hımm bunda esmer şeker var, her an elimin altında olan bir şey değil ki bu benim işimi zorlaştırır...

- Çikolatayı çok katmışlar bu tarifte, bir miktar damla çikolata neyimize yetmiyor...

- Esmer şekeri katmayacağım ya ben onun yerine tam buğday unu kullanayım da rengi koyu, tadı da extra lezzetli olsun... gibi cümleler kafamda uçuştuğu için bütün tarifleri bir köşeye bırakıp kendi tarifimi oluşturmak üzere kolları sıvadım.

İlk denediğim tarif tam tatmin edici değildi. Kıvamı, şekli değişmeliydi. Tadına baktığımda ise "bunun içine kesinlikle fındık çok yakışır" dedim. Hatta fındıksız eksik olduğu kanaati ağır bastı.

İlk denememde yulaf ezmesini bütün olarak katmıştım. İkincisinde robottan çektim, sanki daha güzel oldu.

Ekleme yap, çıkarma yap derken ikinci denemem sınıfı geçti. Nasıl tarif etsem, ülker hanımeller yediyseniz onu andıran bir tat ve kıvamda oldu. Hanımeller bisküvinin çikolatalısı ve fındıklısı gibi...


Neyse uzun lafın kısası yulaflı kurabiye yaptım ve tarifini paylaşmak üzereyim :)