15 Eylül 2012 Cumartesi

GÜVEÇTE PATLICAN


Güveçte yemek yapmak gerçekten zevkli. Hem pratik hem lezzetli oluyor.

MALZEMELER

* 4 adet patlıcan
* 1 tane orta boy soğan
* 5-6 tane yeşil köy biberi
* 2 adet iri boy domates
* 5 çorba kaşığı  sıvı yağ
* Kuşbaşı et  (Et miktarını istediğiniz kadar koyabilirsiniz. Ben daha önce haşlamış olduğum etleri kullandım. Çiğ et ile bu tarifi hiç denemedim.Eğer o şekilde yapacaksanız etleri önden biraz pişirmek gerekebilir.)
* Yeteri kadar kaynar su
* Tuz

HAZIRLANIŞI

* Patlıcanları alacalı soyup doğruyoruz ve tuzlu suda 15 dk. kadar bekletip, süzüp yıkıyoruz. 

* Soğanı ve 3 tane biberi doğrayıp güveçe atıyoruz. Yağını, etini, tuzunu ve  patlıcanları da ilave edip altını kısık olarak yakıyoruz. (3 tane biberi de bütün olarak yemeğe kattım.)

* En üste de kabukları soyulup doğranmış domatesleri ilave ediyoruz. Ve ağzını kapatıyoruz. 


* Kısık ateşte hiç su ilave etmeden, kendi suyu ile yaklaşık 30-35 dk. pişiriyoruz. Bu arada yemeği bir iki defa karıştırıp suyunu kontrol ediyoruz. 

* Daha sonra kaynar su ekleyip yaklaşık yarım saat daha pişiriyoruz. Eğer suyu az gelirse pişerken kaynar su ilavesi yapılabilir. 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.