Güveçte yemek yapmak gerçekten zevkli. Hem pratik hem lezzetli oluyor.
MALZEMELER
* 4 adet patlıcan
* 1 tane orta boy soğan
* 5-6 tane yeşil köy biberi
* 2 adet iri boy domates
* 5 çorba kaşığı sıvı yağ
* Kuşbaşı et (Et miktarını istediğiniz kadar koyabilirsiniz. Ben daha önce haşlamış olduğum etleri kullandım. Çiğ et ile bu tarifi hiç denemedim.Eğer o şekilde yapacaksanız etleri önden biraz pişirmek gerekebilir.)
* Yeteri kadar kaynar su
* Tuz
HAZIRLANIŞI
* Patlıcanları alacalı soyup doğruyoruz ve tuzlu suda 15 dk. kadar bekletip, süzüp yıkıyoruz.
* Soğanı ve 3 tane biberi doğrayıp güveçe atıyoruz. Yağını, etini, tuzunu ve patlıcanları da ilave edip altını kısık olarak yakıyoruz. (3 tane biberi de bütün olarak yemeğe kattım.)
* En üste de kabukları soyulup doğranmış domatesleri ilave ediyoruz. Ve ağzını kapatıyoruz.
* Kısık ateşte hiç su ilave etmeden, kendi suyu ile yaklaşık 30-35 dk. pişiriyoruz. Bu arada yemeği bir iki defa karıştırıp suyunu kontrol ediyoruz.
* Daha sonra kaynar su ekleyip yaklaşık yarım saat daha pişiriyoruz. Eğer suyu az gelirse pişerken kaynar su ilavesi yapılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.