20 Şubat 2013 Çarşamba

ISPANAKLI BÖREK


Ispanak ile genelde çörek yapardım ama bu tarifi keşfedeli börek yapımı bir adım öne geçti :) Çünkü daha pratik.

Hamur yoğurma yok. Maya beklemek yok. Yufka kesme yok. Tarifin en zor kısmı sanırım ıspanakları yıkayıp doğramak.

Marketlerde görmüşsünüzdür üçgen yufkaları. Hazır kesilmiş ve paketlenmiş. Ama normal yufka ile de yapılabilir aynı tarif. Yufkanın büyüklüğüne göre 2 ya da 3 adet kullanmak gerekir. Yumurtalı karışım sürüldükten sonra yufka 8 e bölünür ve aynı bu tarif gibi devam edilir diğer aşamalara. 

Bu böreği sıcak servis yapmak gerekiyor. Soğuyunca çıtırlığını kaybedip sertleşebilir. Tarif 3-4 kişilik. 



MALZEMELER

* Bir paket üçgen yufka ( 360 gr. 24 adet )

* 2 adet yumurta

* 3 çorba kaşığı yoğurt

* 1 çay bardağı sıvı yağ ( küçük boy )

* Ispanak ( yaklaşık 500 - 700 gr. )

* 1 adet kuru soğan

* Haşlanmış kıyma ( 3 - 5 çorba kaşığı )

* Yarım çay kaşığı kimyon

* Tuz ve pul biber

HAZIRLANIŞI

* Öncelikle yıkanmış ve suyu süzdürülmüş ıspanaklar doğranır. Geniş bir kaba alınır. Üzerine ince doğranmış soğan, kıyma, tuz ve baharatlar eklenir. 

* Bir kapta yumurtalar çırpılır. Yoğurt ile yağ eklenip iyice karıştırılır.


*  Bir tepsiye1 tane yufka koyulur. Fırça ile yumurtalı karışım sürülür. Ispanaklı içten baş tarafına koyulur. Daha sonra geniş kısmın yan tarafları hafif içe doğru katlanır. Oralara da yumurtalı karışım sürülür ve sarılır. 


* Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen böreklerin üzeri bir bıçak ile açılır ve üzerine artan içten sürülüp önceden ısıtılmış 250 derece fırında Yaklaşık 20 dk. pişirilir. Sıcak servis yapılır. 


1 yorum:

  1. Böreğin her çeşitini çok severim ama ıspanaklısı bir başkadır..
    Nefiss görünüyor canım..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.