16 Şubat 2013 Cumartesi

SÜTLAÇ


Bu tarifi  ilk defa hünerli bayanlar sitesinde görüp yapmıştım. Benim sütlaç tarifimin ölçüleri biraz karışık yapımı da daha zahmetliydi.

Bu sütlaç tarifi ise hem pratik hem de kıvamı tam benim istediğim gibi. Kıvamı koyu değil. Zaten sütlaç dediğin şöyle kaşığı daldırınca yumuşacık olmalı.

Ben tarifi kendi damak tadıma göre biraz değiştirdim. Bundan sonra sütlaç yapılacakken bu tariften başkasını yapmak aklıma bile gelmiyor. Siz de denemek isterseniz işte tarif:




MALZEMELER

* 1 kg. süt

* 1 su bardağı şeker

* 1 paket vanilya

* 1 çay bardağı pirinç

*  2 su bardağı su

*  Üzeri için tarçın



HAZIRLANIŞI

* Bir tencereye su ve pirinç koyulur. Kaynayınca altı kısılır ve suyunu çekene kadar pişirilir. Kullanacağınız tencere çok küçük olmasın. Pirinç köpürdüğü için taşabilir.

* Suyunu çeken pirinçlerin üzerine soğuk süt ilave edilir ve karıştırarak kaynatılır.

* Kaynadıktan sonra altı yarıma alınır ve ara ara karıştırarak 20 dk. pişirilir. Sütlaç dibine tutabilen bir tatlı. Bu yüzden dikkatli olmakta yarar var. Arada karıştırmak ve ateşi ayarlamak önemli.

* Şekeri ve vanilyası eklenip bi 6-7 dk. daha kaynatılır ve altı kapatılır. Bu esnada yani sütlaç sıcakken kıvamı biraz cıvık olur ama soğudukça kendini toplar. Eğer bu sırada nişasta ekler ya da tam istediğiniz kıvama gelene kadar çok kaynatırsanız soğuyunca sert olur ki bu istenen kıvam değildir.

* Eğer kaselere hemen almayacaksanız ara ara karıştırıp yüzünün kaymak bağlamasını engelleyin. Bu ölçüden resimdeki bardak ile 6 tane oluyor.

* Üzerine tarçın serpip buzdolabında en az 4-5 saat (mümkünse daha fazla) dinlendirin.

* Sütlacımız yemeye hazır :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.