Elma ve kuru üzüm birbirine çok yakıştı. İlk denemede beğendiğim ve defalarca yaptığım bir tarif. Sıcak veya soğuk olarak servis yapılabilir ama soğuk olmasını tavsiye ederim.
MALZEMELER
* 2 adet elma
* 2 kahve fincanı kuru üzüm
* 2 kg. su
* Yarım kahve fincanı şeker
* 1 adet kabuk tarçın
* 5-6 tane karanfil
HAZIRLANIŞI
* Elmaların kabukları soyulur ve dilimlenir. Kuru üzüm ayıklanır ve yıkanır.
* Bir tencereye elma dilimleri, üzüm, tarçın ve karanfil koyulur. Karanfillerin tencerede dağılmaması için şu tarifteki yöntem kullanılabilir. Su ve şeker de ilave edilip kaynatılır. Ve altı kısılır.
* 30- 35 dk sonra altı kapatılır, içinden tarçın ve karanfiller çıkartılır. Soğuk olarak servis yapılır.
Not: Biraz kaynadıktan sonra şekeri kontrol edip gerekirse biraz daha ilave edilebilir ama üzüm zaten tatlı olduğu için ben yarım fincanı yeterli buldum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.