16 Şubat 2013 Cumartesi

ELMA+ÜZÜM KOMPOSTOSU


Elma ve kuru üzüm birbirine çok yakıştı. İlk denemede beğendiğim ve defalarca yaptığım bir tarif. Sıcak veya soğuk olarak servis yapılabilir ama soğuk olmasını tavsiye ederim.


MALZEMELER

* 2 adet elma

* 2 kahve fincanı kuru üzüm

* 2 kg. su

* Yarım kahve fincanı şeker

* 1 adet kabuk tarçın

* 5-6 tane karanfil



HAZIRLANIŞI

* Elmaların kabukları soyulur ve dilimlenir. Kuru üzüm ayıklanır ve yıkanır. 

* Bir tencereye elma dilimleri, üzüm, tarçın ve karanfil koyulur. Karanfillerin tencerede dağılmaması için şu tarifteki yöntem kullanılabilir. Su ve şeker de ilave edilip kaynatılır. Ve altı kısılır. 

* 30- 35 dk sonra altı kapatılır, içinden tarçın ve karanfiller çıkartılır. Soğuk olarak servis yapılır. 

Not:  Biraz kaynadıktan sonra şekeri kontrol edip gerekirse biraz daha ilave edilebilir ama üzüm zaten tatlı olduğu için ben yarım fincanı yeterli buldum. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.