17 Mart 2014 Pazartesi

ŞİŞ KÖFTE



Her zaman yaptığımız klasik tarifleri çok ufak dokunuşlarla değiştirmek, farklı bir sunumla hazırlamak çok hoş oluyor.

Bu tarif de bildiğimiz köfte harcının, ceviz gibi yuvarlanıp şişe geçirilmiş hali. İster kahvaltı sofraları için hazırlanabilir. Ya da pilavla birlikte çok güzel bir akşam yemeği olur. Tercih size kalmış.

Yumuşak köftenin nasıl yapılacağını daha önce burada yazmıştım.  Bu tarifi de bu şekilde hazırladım.




Şiş Köfte

MALZEMELER


* 400 gr. köftelik kıyma (ben koyun kıyması kullandım ama diğerleri ile de olur)

* 1 adet büyük boy soğan
* 1 adet yumurta
* 3 yemek kaşığı galeta unu
* Bir tutam kıyılmış maydanoz
* 1.5 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı toz tatlı biber
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 7 adet tahta şiş
* 1 veya 2 adet patates

Şiş Köfte Nasıl Yapılır

HAZIRLANIŞI


Buradaki yazıda belirttiğim gibi köftenin yumuşak olması için soğanı geniş bir kaba rendenin ince yerinden rendeliyoruz (amaç sulansın)


* Daha sonra soğanın üzerine kıyma, yumurta, maydanoz, galeta unu ve baharatlar eklenip iyice yoğrulur. Bu işlemi ister elle yapabilirsiniz isterseniz robotta.



* Daha sonra minik minik yuvarlanan köfteler şişlere geçirilir ve yağlı kağıt serilmiş ve çok az sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye dizilir.

* Patatesler resimdeki gibi doğranır (çok ince olursa yanabilir) ve tuzlanıp tepsiye yerleştirilir. Arzu edilirse tuzla birlikte karabiber ve kimyon da ekleyebilirsiniz.

* 250 derece fırında yaklaşık 25 dk. pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır.

1 yorum:

  1. Köfte patates olunca benim için akan sular durur:)
    Bu şekilde sunuma çok hoş
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.