28 Temmuz 2018 Cumartesi

EVDE SOĞUK KAHVE YAPIMI - ICED WHİTE CHOCOLATE MOCHA


Yaz günleri kahvesini soğuk içmeyi sevenler için yapımı kolay, lezzeti güzel bir buzlu kahve tarifi yazacağım. 

Daha önce white chocolate mocha tarifi yazmıştım. Bazı küçük farklılıklar haricinde içeriği çok benzer. Yani beyaz çikolatalı kahvenin soğuk versiyonu.

İçine beyaz çikolata değil de normal çikolata katarsanız ice mocha olur ama ben beyaz çikolatanın tadını daha çok yakıştırdığım için bu şekilde yaptım ve iced white chocolate mocha oldu. 

Resimler birbirinden farklı görünüyor. Hepsinde aynı malzemeyi kullandım. Fark yapma yönteminde. Hepsini nasıl yaptığımı ve en çok hangisini beğendiğimi detaylıca yazacağım. 



Soğuk Kahve Nasıl Yapılır

MALZEMELER

* Buz kullanmadan yapacaklar için 160 g tam yağlı süt (2 kahve fincanı) 
* 4 küp buz - Buz kullananlar sütü 110 g (1 çay bardağı) kullansın.
* 40 g sıcak su
* 4 tablet beyaz çikolata (13 g)
* 1 tatlı kaşığı nescafe gold
* 2 çay kaşığı toz şeker
* Bardağı süslemek için 1 parça bitter çikolata (%60 kakao oranlı kullanırsanız daha rahat süslersiniz. %80 ile zorlandım ben)

Not: Özel bir sunum yapmayacaksanız bardağı süsleme zahmetine girmenize de pek gerek yok. Ben resim çekimlerim için yaptım ama normalde içerken kahvemi yapar bir parça çikolatayı da yanında yerim. Çikolatayı direk yemek bardaktan kazımaktan daha konforlu oluyor :)

Iced White Chocolate Mocha Nasıl Yapılır

* Sütü bir kavanoza koyup dondurucuya atın ve yarı buzlu bir hale gelmesini sağlayın. 

* Süsleme yapacaksanız bitter çikolatayı benmari usulü eritip bir kaşık yardımı ile bardağınızın içine gelişi güzel çikolatayı gezdirin ve dondurucuya koyun.



 * Sıcak suyun içerisine şekeri, kahveyi ve beyaz çikolatayı atıp hepsini homojen bir şekilde karıştırıp onu da soğutun. 




* Bardağın içine hazırladığınız kahveli çikolatalı karışımı dökün. Kavanozdaki yarı buzlu sütü bir kaşık ile karıştırıp çoğunu bardağa boşaltın, üstte köpük için bir miktar yer kalsın. Kalan sütü de french press ile köpürtüp en üste koyun ve bekletmeden servis yapın. Sütünüzün güzel köpürmesi için mutlaka yarı buzlu olması lazım. İlk resimdeki kahve bu anlattığım yöntem ile hazırlandı ve bence köpük sevenler için en iyi hazırlama yöntemi bu.

* Şimdi diğer hazırlanış şekillerini anlatayım:

* Hangi yöntemi kullanırsanız kullanın sıcak su, kahve, şeker ve çikolata karışımını aynen hazırlıyoruz (yukarıdaki 1. resim)



* Buz ve blender kullanıyorsanız sütünüzün yarı buzlu olmasına gerek yok. Soğuk veya oda ısısı yeterli. Sütü ve buzları blendera koyun. Üzerine fincandaki karışımı döküp sadece buzlar parçalana kadar kısa süre blenderı çalıştırın ve kahvenizi bardağa boşaltın.

* Diğer yöntem, yarı buzlu vaziyet dondurucudan çıkardığınız kavanozdaki sütün üzerine fincandaki karışımı döküp kavanozu çalkalayarak tüm malzemeyi karıştırıp bardağa alın. 

* Bu iki yöntemde de üst tabakada görüldüğü üzere köpük oluyor ama köpüğün kıvamı nedense pek hoş olmuyor. Defalarca deneme yaptım ama nedenini bulamadım. Bu yüzden ilk yöntem ile yaparsanız köpük kalitesi daha memnun edici olur. 

* Bence köpük işin görsel kısmı, önemli olan tadı derseniz kavanozdaki yarı buzlu sütün içerisine fincandaki karışımı döküp kaşıkla şöyle bir karıştırıp bardağa boşaltıp afiyetle için. En kolay zahmetsiz yöntem bu. Özellikle de öğrenciler ve fazla bulaşıkla uğraşmak istemeyenler için.

* Yapacaklara kolay gelsin. Soğuk kahve seviyorsanız, içeriğinden emin olamadığınız hazır karışımlara fazladan para vermeye gerek yok. En iyisi ev yapımıdır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.