Evde çekirdek kavurmak ve onu tuzlu hale döndürmek çok kolay.
MALZEMELER
* 600 g tuzsuz çekirdek
* Arzu edilen miktarda tuz
* 1 çay kaşığı un
* Yarım kahve fincanı oda ısısında su
Çekirdek Nasıl Tuzlanır ve Nasıl Kavrulur
* Ay çekirdekleri bir süzgece alınır ve bolca yıkanır.
* Daha sonra fırın tepsisine alınır.
MALZEMELER
* 600 g tuzsuz çekirdek
* Arzu edilen miktarda tuz
* 1 çay kaşığı un
* Yarım kahve fincanı oda ısısında su
Çekirdek Nasıl Tuzlanır ve Nasıl Kavrulur
* Ay çekirdekleri bir süzgece alınır ve bolca yıkanır.
* Daha sonra fırın tepsisine alınır.
* Üzerine arzu edilen miktarda tuz eklenir. Karabiber değirmeniniz varsa onunla iri şekilde de çekip kullanabilirsiniz daha güzel olur.
* Un ve su da iyice karıştırılır. Un tamamen erimeli topak şeklinde kalmamalı. Ve unlu su çekirdeklerin üzerine gezdirerek dökülür.
* Sonra el ile çekirdekler iyice karıştırılır ki un ve tuz eşit şekilde tüm çekirdeklere ulaşsın.
* 150 derece fırının orta rafına koyulur.
* Her 5 dk. da bir kaşık ile çekirdekler karıştırılır.
* Yaklaşık 40-45 dk sonra fırından çıkarılır.
* Yarım saatten sonra arada bir iki tane alıp yiyerek kavrulma derecesine bakmalıyız ki aşırı kavrulup malzememiz ziyan olmasın. Zira her ne kadar derece ayarı yazsam da fırından fırına farklar olabiliyor.
* Tuzsuz çekirdeği evde kavurup tuzlamak bu kadar kolay. Deneyecek olanlara kolay gelsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.