28 Eylül 2018 Cuma

TUZSUZ ÇEKİRDEK NASIL TUZLANIR



Elinizde tuzsuz çekirdek var ama siz çekirdeği tuzlu seviyorsunuz. 

Evde çekirdek kavurmak ve onu tuzlu hale döndürmek çok kolay. 

MALZEMELER 

* 600 g tuzsuz çekirdek 

* Arzu edilen miktarda tuz 

* 1 çay kaşığı un

* Yarım kahve fincanı oda ısısında su




Çekirdek Nasıl Tuzlanır ve Nasıl Kavrulur

* Ay çekirdekleri bir süzgece alınır ve bolca yıkanır. 



* Daha sonra fırın tepsisine alınır. 

* Üzerine arzu edilen miktarda tuz eklenir. Karabiber değirmeniniz varsa onunla iri şekilde de çekip kullanabilirsiniz daha güzel olur. 

* Un ve su da iyice karıştırılır. Un tamamen erimeli topak şeklinde kalmamalı. Ve unlu su çekirdeklerin üzerine gezdirerek dökülür. 



* Sonra el ile çekirdekler iyice karıştırılır ki un ve tuz eşit şekilde tüm çekirdeklere ulaşsın. 

* 150 derece fırının orta rafına koyulur. 

* Her 5 dk. da bir kaşık ile çekirdekler karıştırılır. 

* Yaklaşık 40-45 dk sonra fırından çıkarılır. 

* Yarım saatten sonra arada bir iki tane alıp yiyerek kavrulma derecesine bakmalıyız ki aşırı kavrulup malzememiz ziyan olmasın. Zira her ne kadar derece ayarı yazsam da fırından fırına farklar olabiliyor. 

* Tuzsuz çekirdeği evde kavurup tuzlamak bu kadar kolay. Deneyecek olanlara kolay gelsin. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.