26 Kasım 2012 Pazartesi

EV YAPIMI PİZZA


Pizza  hamurunu yoğurmak ve kıvamını tutturmak çörek hamuru yapmaktan daha kolay. Bu malzemeler ile 12 dilim pizza çıkıyor.

Hamurun üzerine koyulan malzemelerde kendi damak tadınıza göre ayarlama yapabilirsiniz ki işin en zevkli yanı da burası. Hani pizzacılarda, kendi pizzanı kendin yap olayı var ya işte aynen onun gibi :) Ben kendi ölçülerimi yazdım siz kafanıza göre malzemeleri azaltıp çoğaltabilirsiniz.

Bu tarif de sucuk ve mantar kullanmadım ama onlar da çok yakışıyor.




MALZEMELER

* Yarım paket yaş maya

* Yarım çay bardağı ılık su
* 50 gr. tereyağ ( oda sıcaklığında )
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* 1 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı yoğurt
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* Aldığı kadar un ( ben 2 su bardağı + 1-2 çorba kaşığı un kullandım )

* 2 çorba kaşığı ketçap
* 1 adet küçük kuru soğan
* 1-2 adet yeşil biber
* 25-30 adet zeytin
* Haşlanmış mısır ( 220 gr lık kutu ama hepsini kullanmadım )

* 300 - 500 gr. arası kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI

* Hamur yoğurma kabına ılık su ve maya koyulur ve maya iyice ezilir.


* Daha sonra tereyağ, sıvı yağ, yumurta, yoğurt, şeker ve tuz ilave edilir ve malzemeler birbirine iyice karıştırılır.

* Sonra yavaş yavaş un ilavesi ile hamur yoğrulur. Unu temkinli ilave etmekte yarar var. Çünkü unun kalitesi, yumurtanın büyüklüğü gibi etkenler un miktarında ufak değişikliklere sebep olabiliyor. Hamur yumuşak olmalı. Yağlı bir hamur olduğu için ele yapışmıyor çörek hamuru gibi.


*  Hamur bir saat dinlendirilir.

* Daha sonra hafif unlu bir tezgahta merdane ile açılır ve yağlı kağıt serilmiş 37 cm. çapında bir tepsiye alınır. Tam tepsinin büyüklüğüne gelmemiş olabilir. O zaman tepsinin içinde elinizle bastırarak tepsinin boyutuna getirebilirsiniz.

*Bir çatalla hamuru delip üzerine fırça ile ketçap sürülür. Ve üzerine kaşardan biraz rendelenip malzemeler yerleştirilir.


* Yaklaşık 200 derece de ısıtılmış fırında hamur pişene kadar 10-15 dk. bekletilir.

* Ve fırından çıkıp soğuması beklenir ( burada soğutmadan kaşarını koyup tekrar fırına sürmek de mümkün ama o zaman hamur aşırı sıcak olacağı için yemek zorlaşır. Hamur soğusun diye beklenirse bu sefer de kaşar soğuyup donacak )

* Servis yaparken kolaylık olması için bu aşamada pizza 12 dilime kesilir.

* Pişen hamurun üzerine istediğiniz miktarda kaşar rendeleyip bu sefer sadece üstü yanan fırında kaşarlar eriyene kadar fırında tutmanız yeterli.

* Bu tarifi misafirleriniz için yapacaksanız sabahtan hazırlayıp ön pişirme işlemini yaparsınız. Çayı demleyip sofrayı hazırlayınca, kaşarları eritip sıcak sıcak servis edersiniz.

5 yorum:

  1. Tamda karnış acıkmışken bu pizza beni ekrana yapıştırdı..
    Ellerine sağlık canım..
    nefiss görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. erimiş kaşarları görünce kendimden geçtim gerçektende harika oluş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. nasıl güzel görünüyor harika

    YanıtlaSil
  4. Pizzanızı deniycem, yalnız suyu az gibi geldi. Yeterli oluyormu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi bu su yeterli oluyor. Malzemeleri aynen katın ama tarif de de yazdığım gibi unu azar azar katarak yoğurun birden hepsini katmayın.

      Sil

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.