27 Ocak 2014 Pazartesi

YUMUŞAK KÖFTE NASIL YAPILIR


Genelde köfte yapacağım zaman mutfak robotu tezgah üzerindeki yerini alırdı. Ve soğan, maydanoz robotta incecik kıyıldıktan sonra diğer malzemeler de robot ile karıştırılırdı.

Geçtiğimiz aylarda bir büyüğümüzü ziyaret esnasında bize ikram ettiği köfteler kapış kapış gidince, konuşmanın seyri, neden benim yaptığım köftelerin bu kadar yumuşak olmadığı meselesine geldi.

Bilmem ki diye verilen cevabın akabinde, bu yumuşak köftenin sırlarını öğrenmek için ev sahibinden püf noktalar aldık.

Aldığım püf noktaları uyguladım ve gerçekten köfteler yumuşacık oldu.




Yumuşak Köfte Yapmanın Sırları

* Yumuşak köfte yapmak için evvela soğanı rendenin ince kısmı ile rendelemek gerekiyormuş. Bu yöntem ile soğanlar robottaki gibi kuru kalmıyor oldukça sulanıyor.


* Köfte yapmak için kullanılacak kıymanın yağlı olması gerekiyor.

* Koyun kıyması ile yapılan köfteler daha yumuşak oluyor. Ama koyun etinin tadını çok sevmiyorsanız yarı yarıya daha eti ile de karıştırılabilir.

* Bir miktar da ekmek içi kullanılıyor. Kullanılacak ekmek bayat olursa ufalaması daha kolay olur ve iri parçalar halinde kalmaz. Ya da çok daha pratik olan yol galeta unu kullanmaktır. Galeta ununu hazır almanıza gerek yok. Eğer evde nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız  Evde Galeta Unu Nasıl Yapılır başlıklı yazıma bakabilirsiniz. Böylece ekmek israfının da önüne geçmiş olursunuz. 


* Bir adet de yumurta kırabilirsiniz köfte harcının içine.

* Daha sonra istenilen baharatlar ve ince kıyılmış maydanoz da ilave edilir. Ve tüm malzeme yoğrulur. Elinizi bulaştırmak istemiyorsanız  bir kaşık ile malzemeler birbirine iyice karışana kadar karıştırmanız da yeterli. Yani kaşık ile de yoğurmak mümkün.

* Daha sonra ister tavada kızartın isterseniz de üzerini sıvı yağ ile hafifçe yağladığınız  pişirme kağıdının üzerine dizip 250 derecelik fırında pişirin. Ben daha sağlıklı ve pratik olduğu için ikinci yöntemi kullanıyorum.



3 yorum:

  1. Hamurun iyice birbirine karışması için yoğurulması önemli değil mi yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Köfte için gereken malzemeleri geniş bir kaba aldıktan sonra yoğurmak önemli tabiki. Malzemeler birbirine iyice karışmalı. Eğer elde yoğurmak zor geliyorsa mutfak robotu ile yoğurmak daha rahat oluyor. Kolay gelsin

      Sil

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.