7 Haziran 2018 Perşembe

HURMALI VE KAYISILI TOPLAR


Artan hurma ve kuru kayısıları nasıl değerlendiririm diye düşünüyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Bugün bu niyetle girdim mutfağa ve evdeki malzemelere göre doğaçlama bir tarif çıktı ortaya.

Hem yapımı kolay, hem sağlıklı hem de gösterişli bir tatlı oldu bence. 

Üzerine çikolata kullanmazsanız tamamen doğal bir atıştırmalık tatlı bu (alternatif ürünleri tarifin içerisine yazacağım) 

Üstelik evdeki malzemelere ve damak tadınıza göre oynamalar yapabilirsiniz rahatlıkla. 




Hurmalı ve Kayısılı Tatlı

MALZEMELER (23 adet top tatlı için) 

* 25 adet hurma
* 12 adet kuru kayısı
* 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
* 1-2 yemek kaşığı hindistan cevizi 
* Biraz ceviz
* Biraz fındık

Dışını Kaplamak İçin

* Hindistan cevizi
* Kıyılmış fındık
* Çikolata (her bir topu kaplamak için 5 g çikolata şeklinde hesaplayın)(bitter çikolata ile kaplamak daha kolay, sütlü ile baya zorlandım ben. Ayrıca içi zaten çok tatlı olduğu için bitterdeki sertlik ile tat dengelenmiş oluyor)

Yukarıda yazanlar benim kullandıklarım. Alternatif olarak içine ekleyebileceğiniz ürünler ise;

* Badem, şam fıstığı, yer fıstığı, portakal şekerlemesi, damak tadınıza uyarsa az tarçın vb...
Dışına kaplamak için alternatif olarak çekilmiş badem, çekilmiş şam fıstığı, renkli veya çikolatalı pasta süsleri de kullanabilirsiniz.

Şekersiz Doğal Tatlı Yapımı 

HAZIRLANIŞI

* Ceviz, fındık, hindistan cevizi ve yulaf ezmesi mutfak robotuna alınır ve un haline getirilir.

* Kayısı ve hurmalar yıkanır. Hurmaların çekirdekleri çıkarılır. Onlarda robota atılır ve tüm malzemeler hamur kıvamına gelene kadar robot çalıştırılır. Kısa sürede toparlanacaktır. 



* Minik toplar halinde yuvarlanarak bir tabağa alınır. Bundan sonra dışını istediğiniz malzeme ile kaplayabilirsiniz. 

* Çikolata ile kaplamak için önce çikolatayı benmari usulü eritin. Bir maşa, çatal veya kürdan hangisi kolayınıza gelirse onunla topları çikolataya batırıp yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye alın ve sertleşmesi  için buzdolabına koyun.

* Yukarıda da dediğim gibi bu iş için bitter daha uygun. Resimden de anlayacağınız üzere sütlü çikolata ile kaplarken baya zorlandım. Bitter daha ince tabaka ve düzgün kaplandı. 


*  Hem daha şık görünmesi hem de ele bulaşmaması için servis yaparken truff kağıdı veya kürdan kullanabilirsiniz.

* Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.