Zerdeçal baharat olarak kullanılan bir bitki. Aktarlarda satılıyor ama alırken çok fazla almayın sakın. Çünkü tariflerde çok az kullanıldığı için çoğu bozulabilir. Bittikçe taze taze almak daha iyi olur. Tam hatırlayamıyorum ama ben 10 gr. ya da 20 gr. gibi çok az almıştım. Onu da bir küçük kavanoza koyup buzdolabında muhafaza ediyorum. Hala bitmedi.
Kullandığınız salebin saf olması şart bu tarifte burada saf salebi nasıl bulacağınızı yazmıştım
MALZEMELER
* Yarım kg. süt
* 5 çorba kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı saf salep
* Yarım limon kabuğu rendesi
* Çay kaşığının ucu ile toz zerdeçal ( bu baharatın tadı ağır oluğu için sakın çok kullanmayın. Az kullanınca tadı belli olmuyor )
HAZIRLANIŞI
* Geniş bir kaba boşaltın. İçinde limon kabuğu olduğu için ben tel bir süzgeçten süzüyorum böylece limon aroması oluyor ama tanecikler olmuyor içinde.
* Soğuduktan sonra buzluğa kaldırın ve yaklaşık yarım saatte bir çıkarıp çatal ile iyice çırpın.
* Bu işlemi 3-4 kez tekrarladıktan sonra iyice donmasını bekleyin. Hem doğal hem de lezzetli dondurmanız hazır. Afiyet olsun
Limonlu dondurma nefis bir dondurma,
YanıtlaSiltarife defalarca baktım ama limon suyunu göremedim,bu dondurma sadece renginden ve limon kabuğu aromasından dolayı mı limonlu dondurma?
hayırlı cumalar,sevgiler...
Size de hayırlı cumalar. Evet bu tarifte limon suyu yok. Limon suyu ile yapılan tariflerde var ama ben hiç denemedim. Limon tadı için de kabuğunu rendelemek yeterli oluyor. Ama arzu ederseniz limon suyu da katıp deneyebilirsiniz. Ben de denersem blogda paylaşırım sevgiler :)
Silselamlar,
YanıtlaSilben limonu tüm kullandım, limon tuzuda kullandım, süper oluyor.