4 Ekim 2012 Perşembe

LİMONLU DONDURMA


Evde dondurma yapımı hem çok zevkli hem de sağlıklı. Lezzeti zaten müthiş oluyor. Limonlu dondurmayı renklendirirken gıda boyası değil, doğal boya kullanıyoruz. Rabbim bizler için doğal boyaları ve faydalı bitkileri yaratıp yeryüzü eczahanesinde depolamış. Yapay boyalar ile sağlığımızı riske atmaya hiç gerek yok.

Zerdeçal baharat olarak kullanılan bir bitki. Aktarlarda satılıyor ama alırken çok fazla almayın sakın. Çünkü tariflerde çok az kullanıldığı için çoğu bozulabilir. Bittikçe taze taze almak daha iyi olur. Tam hatırlayamıyorum ama ben 10 gr. ya da 20 gr. gibi çok az almıştım. Onu da bir küçük kavanoza koyup buzdolabında muhafaza ediyorum. Hala bitmedi.

 Kullandığınız salebin saf olması şart bu tarifte  burada saf salebi nasıl bulacağınızı yazmıştım




MALZEMELER

* Yarım kg. süt

* 5 çorba kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı saf salep
* Yarım limon kabuğu rendesi
* Çay kaşığının ucu ile toz zerdeçal ( bu baharatın tadı ağır oluğu için sakın çok kullanmayın. Az kullanınca tadı belli olmuyor )

HAZIRLANIŞI


*  Soğuk sütü bir tencereye koyun ve içine salebi ilave edip karıştırın. Kapağını kapatıp 10 dk. bekletin.

*  İçine şekeri, limon kabuğu rendesini ve zerdeçalı ekleyip altını yakın. Karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra taşırmadan ve dibini tutturmadan 10 dk. daha kaynatın.

* Geniş bir kaba boşaltın. İçinde limon kabuğu olduğu için ben tel bir süzgeçten süzüyorum böylece limon aroması oluyor ama tanecikler olmuyor içinde.


* Soğuduktan sonra buzluğa kaldırın ve yaklaşık yarım saatte bir çıkarıp çatal ile iyice çırpın.

* Bu işlemi 3-4 kez tekrarladıktan sonra iyice donmasını bekleyin. Hem doğal hem de lezzetli dondurmanız hazır. Afiyet olsun



3 yorum:

  1. Limonlu dondurma nefis bir dondurma,

    tarife defalarca baktım ama limon suyunu göremedim,bu dondurma sadece renginden ve limon kabuğu aromasından dolayı mı limonlu dondurma?

    hayırlı cumalar,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de hayırlı cumalar. Evet bu tarifte limon suyu yok. Limon suyu ile yapılan tariflerde var ama ben hiç denemedim. Limon tadı için de kabuğunu rendelemek yeterli oluyor. Ama arzu ederseniz limon suyu da katıp deneyebilirsiniz. Ben de denersem blogda paylaşırım sevgiler :)

      Sil
  2. selamlar,
    ben limonu tüm kullandım, limon tuzuda kullandım, süper oluyor.

    YanıtlaSil

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.