9 Mart 2013 Cumartesi

FINDIKLI LİMONLU KEK


Ufak değişimler ile her zaman yaptığımız bir keki farklı bir hale getirmek kolay ve zevkli bir iş.

Üzümlü kek tarifini biraz değiştirerek, limon aromalı, fındıklı bir kek pişirdim.

 Tabi bu değişimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli şey eklediğimiz bazı malzemelere göre bir diğerinin oranının da değişebileceğini unutmamak.

Mesela sade bir kek tarifini, kakaolu hale getirmek için, eklediğiniz kakao kadar un miktarını azaltmalısınız. Ya da tatlı bir şey ilave edecekseniz şeker miktarında değişim yapmalısınız. Bu ve benzeri noktalara dikkat etmek gerekiyor.




MALZEMELER

* 4 adet yumurta

* 1 su bardağı şeker
* 1 paket vanilya
* Bir fiske tuz
* Yarım limon kabuğu rendesi
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çay kaşığı tarçın ( bu aromayı sevmiyorsanız katmayabilirsiniz )
* 1 çay bardağı iri kıyılmış fındık
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* Aldığı kadar un ( yaklaşık 1.5 su bardağı )

HAZIRLANIŞI

* Yumurtalar, şeker, vanilya, tuz ve limon kabuğu rendesi mikser ile rengi açılana kadar çırpılır.


* Geniş bir kaba un, tarçın ve kabartma tozu birlikte elenir.

* Yumurtalı karışıma sıvı yağ ve un karışımı ilave edilir ve kısa bir süre karıştırılır. Daha sonra fındıklar ilave edilir ve bir spatula ile hamura yedirilir.



* Katı yağ ile yağlanıp unlanmış kalıba kek harcı dökülür. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. pişirilir.

3 yorum:

  1. şahane görünüyor, nefisss :))

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Link içeren yorumları maalesef yayınlayamıyorum. Uyarı olarak yazmıştım ama sanırım gözden kaçtı. Sayfanızı inceleyeceğim. Güzel yorumunuz için de teşekkür ederim.

      Sil

YORUMLAR SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.

AKTİF LİNK İÇEREN YORUMLARINIZ SİLİNECEKTİR.